Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pariške veleblagovnice bodo ob nedeljah še naprej zaprte

Objava: 09. 06. 2010 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pariške veleblagovnice bodo ob nedeljah še naprej zaprte

Zakon o nedeljskem odprtju trgovin je v veljavo stopil pred letom dni

Veleblagovnice na pariškem bulvarju Montparnasse bodo ob nedeljah še naprej zaprte. Pariški župan Bertrand Delanoe je odločil, da to področje ni ‘turistična cona’, kjer bi lahko dopustili nedeljsko delo, je poročal dnevnik ‘Le Figaro’. Veleblagovnici ‘Galeries Lafayette’ in ‘Au Printemps’ pa sta pri tem postregli s podatkom, da območje, kjer se nahajata, letno obišče okoli dvanajst milijonov turistov, kar je precej več kot na Elizejskih poljanah, kjer so trgovine ob nedeljah lahko odprte.

Kot piše ‘Le Figaro’ je v Parizu vedno več trgovin, ki zakonu nasprotujejo. Tudi tam, kjer izjeme niso dovoljene, so trgovine odprte. Poslovodje so pripravljeni plačati denarno kazen 1500 evrov za vsakega zaposlenega če bi jih inšpekcija zalotila, saj si od nedeljskega odprtja obetajo precejšen tržni delež.

V Parizu je trenutno določenih sedem ‘turističnih con’. Župan Delanoe se zavzema za to, da bi jih preimenovali v ‘posebne prodajne cone’, od česar bi imeli korist zaposleni, ki bi prejemali višje plačilo in jih ne bi mogli siliti v nedeljsko delo. V ‘turističnih conah’ bi se za nedeljsko delo tako odločali lastniki trgovin, da jim ne bi bilo potrebno plačevati nedeljskega dodatka za zaposlene. Novi zakon o nedeljskem odprtju trgovin je v Franciji v veljavo stopil pred letom dni.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh