Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pastorala na ulici – celostna skrb za žrtve trgovine z ljudmi

Objava: 23. 11. 2007 / 10:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pastorala na ulici – celostna skrb za žrtve trgovine z ljudmi

Slovenska Karitas 2. decembra 2007 v Domu sv. Jožefa v Celju pripravlja seminar z naslovom Pastorala na ulici – celostna skrb za žrtve trgovine z ljudmi, na katerega so povabljeni predstavniki škofijskih in župnijskih Karitas, redovnice, redovniki, duhovniki ter vsi, ki čutijo tovrstno delovanje kot svoje poslanstvo.

Slovenska Karitas že drugo leto deluje na področju preprečevanja trgovine z ljudmi ter oskrbe žrtev. Preventiva v boju proti trgovini z ljudmi je izrednega pomena, saj se bo število tovrstnih kaznivih dejanj zmanjšalo le, če bomo aktivno preprečevali in opozarjali na tovrstne pojave in javnost o problematiki natančno osveščali. Slovenska Karitas organizira izobraževalni seminar z namenom, da bi pojav trgovanja z ljudmi zaznali ter bi kot družba in posamezniki postali pozorni na tovrstno uboštvo sodobnega časa in da bi mogli pomagati žrtvam.

Pri izvedbi seminarja bodo sodelovali tudi tuji sodelavci, med njimi s. Evgenia Bonetti, priznana strokovnjakinjo s področja boja proti trgovini z ljudmi, ki v Italiji že vrsto let deluje na tem področju. S. Evgenija se bo ob 11.00 najprej srečala z redovnicami, ob 12.30 pa bo tudi drugim udeležencem predstavila začetke svojega delovanja in vizijo. Bogate izkušnje bodo s prisotnimi delili tudi predstavniki Caritas Bosna in Hercegovina ter Caritas Udine. V okviru izobraževalnega seminarja bodo predstavili tudi okrožnico Pastorala na ulici. Srečanje bo obogatila tudi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske Karitas, murskosoboški škof msgr. dr. Marjan Turnšek.


Za dodatne informacije in prijave, ki jih sprejemajo do 29. novembra 2007, na se obrnite na Slovensko Karitas, tel.: 01/300–59–60, e- pošta: info@karitas.si.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh