Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pastoralno leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti 2010–2011

Objava: 19. 04. 2010 / 08:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pastoralno leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti 2010–2011

Leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti in bo potekalo pod geslom: ‘Nosíte bremena drug drugemu’ (Gal 6,2)

Pastoralno leto 2010/11 bo leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti in bo potekalo pod geslom: ‘Nosíte bremena drug drugemu’ (Gal 6,2), so sporočili s Tiskovnega urada SŠK.

Nosilec pastoralnega leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti je Slovenska komisija karitativnih dejavnosti (SKKD), katere predsednik je mariborski nadškof pomočnik msgr. dr. Marjan Turnšek, tajnik pa msgr. mag. Anton Pačnik.

Splošni cilj leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti je umestitev in utrditev karitativne razsežnosti v življenje vsakega kristjana in v vse pore občestvenega življenja. Cilji so postavljeni na ravni župnije, škofije, ter na medškofijski oz. nacionalni ravni, v povezavi z njimi pa bodo potekale različne aktivnosti in dogodki, ki bodo prispevali k uresničitvi cilja.

Prireditelji želijo glede na potrebe, ki jih zaznavajo, oblikovati osebno odgovornost vsakega člana skupnosti, predvsem pa prostovoljskih skupin za izvajanje organizirane karitativne dejavnosti ter jih oblikovati oziroma ustanoviti, če jih v župniji, škofiji ali na nacionalni ravni še ni (vloga članic SKKD in ŽPS).

Če karitativne dejavnosti (skupine ali organizacije) v župniji ali škofiji že obstajajo, jih želijo poživiti, koordinirati in razvijati (v okviru ŽPS, DPS in ŠPS), če pa karitativno delo dobro deluje in je razvito (skupine, službe, storitve in institucije), ga želijo ohraniti in zagotoviti trajnostno delovanje in vključenost v širšo skupnost.

Posebni cilji leta so ozavestiti vsakega kristjana o karitativni poklicanosti in mu pokazati možnosti udejanjanja poslanstva, usposobiti Župnijski pastoralni svet (komisija za karitativno dejavnost), da postane prostor usklajevanja karitativnega dela in animator celostne pastorale, ki vključuje karitativne dejavnosti kot nujno potrebno razsežnost krščanskega življenja in delovanja župnijske (ali širše) skupnosti, omogočiti zadovoljivo obveščenost o karitativni dejavnosti znotraj komisij v Cerkvi in promovirati (informirati) ter karitativno vzgajati za različne druge javnosti, ter usposobiti pastoralne delavce in druge krščanske laike za aktivno, odgovorno in kompetentno delovanje v karitativnem poslanstvu Cerkve.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh