Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peru: 800.000 udeležencev pohoda za življenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 05. 2018 / 08:00
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2018 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Peru: 800.000 udeležencev pohoda za življenje

Kardinal Cipriani: »Ne dopustimo, da bi ta čudoviti narod izgubil vero.«

»Papež Frančišek zelo dobro pozna pohode za življenje. Dvakrat mi je osebno pisal v ta namen, me spodbujal in mi celo svetoval, kako naj prireditev čim bolje organiziramo. Če voditelj Katoliške cerkve piše ubogemu duhovniku v Latinski Ameriki, me to zelo pomiri,« je dejal župnik Luis Gaspar, prireditelj »pohoda za življenje« v Peruju.



Od leta 2013, ko so v Peruju organizirali prvi pohod za življenje, je nadškofija Lima organizacijo dogodka zaupala župniku Gasparju, shod pa je postal eden največjih cerkvenih dogodkov v državi, ki se mu vsako leto pridruži večje število ljudi. Lansko leto je moral limski nadškof, kardinal Juan Luis Cipriani, pohod odpovedati zaradi naravnih katastrof, ki jih je na severu perujske obale povzročil vremenski pojav El Nińo. Ob tem je običajne udeležence pohoda spodbudil, naj kot prostovoljci pomagajo na prizadetih območjih. Letos so pohod pod geslom »Združeni za življenje« priredili 5. maja, udeležilo pa se ga je več kot 800.000 ljudi.

Ob odprtju prireditve je župnik Gaspar prebral sporočilo papeža Frančiška, ki ves čas spodbuja organizatorje in udeležence.

Ob koncu pohoda je kardinal Cipriani pozval na tisoče Perujcev, ki so se zbrali na ploščadi Costa Verde: »Ne dopustimo, da bi ta čudoviti narod izgubil vero. Papež nam je rekel: 'Vidim in čutim vero ter vidim in čutim Da življenju.'« Na prireditvi so še napovedali, da bodo državnim oblastem izročili priporočilo z desetimi predlogi za okrepitev družine v Peruju.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh