Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pevski festival na Škofijski klasični gimnaziji znova navdušil

Za vas piše:
Zala Jeseničnik
Objava: 09. 02. 2024 / 18:31
Oznake: Mladi, Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2024 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pevski festival na Škofijski klasični gimnaziji znova navdušil
Pevski festival po toliko letih tradicije še vedno preseneča. FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Pevski festival na Škofijski klasični gimnaziji znova navdušil

Na Škofijski klasični gimnaziji je pevski festival med dijaki eden najbolj pričakovanih in priljubljenih dogodkov v celotnem letu. Gre za medrazredno tekmovanje v zborovskem petju. Za nastop se odloči velika večina razredov, čeprav je sodelovanje popolnoma prostovoljno.

Razredi si prizadevajo ustvariti kar se da inovativne točke, ki bi prepričale žirijo in občinstvo. Nastope je vsako leto zelo zanimivo poslušati, saj vsi razredi poskušajo izstopati na svoj način: z nenavadno koreografijo, kostumi, avtorskim besedilom, priredbo pesmi, večglasjem …

Obleka naredi človeka ... FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Ko razred stopi skupaj

Takšni dogodki razred prisilijo, da stopi skupaj in na oder postavi najboljše, kar lahko. Za vse glasbeno nadarjene dijake je festival priložnost, da pokažejo svoje vrline, za tiste, ki jim glasba ni najbolj pri srcu, pa izziv, da stopijo iz svoje cone udobja. Čeprav se ne strinjamo vedno, smo na koncu ponosni na rezultat.

Skoraj vsi razredi imajo tudi svoje dirigente. FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Tradicionalen je tudi tako imenovani nastop 5. a, kjer svojo pevsko nadarjenost pokažejo še profesorji in vzgojitelji ter vse navdušijo s svojim hudomušnim nastopom.

Še dobro, da oni nastopijo netekmovalno! FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Žirija je odločila …

Letošnjo žirijo, ki je ocenjevala nastope, so sestavljali dirigentka Dekliškega zbora sv. Stanislava Helena Fojkar Zupančič, ravnatelj Rihard Režek, dirigent Fantovskega zbora 1. letnika Tine Bec in gostja Tanja Benedik s SIGIC-a.

Helena Fojkar Zupančič razglaša rezultate. FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Ocenili so, da so se med debitanti (prvimi letniki) najbolje odrezali dijaki 1. a, skupno 3. mesto so dodelili 4. c, nagrada za 2. mesto je romala v 4. č, na 1. mesto pa se je zavihtel navdušujoči 2. e. Podeljene so bile tudi štiri posebne nagrade: za najboljšo koreografijo (2. č), najbolj kreativno besedilo (4. a), najboljšo priredbo (3. č) in najboljšo inštrumentalno spremljavo (2. d). Kar osem podeljenih nagrad priča o še enem izjemnem pevskem festivalu!

Navdušenje nagrajencev je neopisljivo! FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Letos znova tradicionalna nagrada

Simbolične nagrade in priznanja spodbujajo zdravo mero tekmovalnosti. Letos pa se je znova vzpostavila tradicija, da razred, ki se je najbolje odrezal, do naslednjega pevskega festivala prejme v skrb »ravnateljevo kitaro«, ob kateri bo lahko prepeval še vse leto.

Kitaro je zmagovalcem podelil sam ravnatelj. FOTO: Arhiv Škofijske klasične gimnazije

Vsako leto smo ob koncu vsi prežeti s hvaležnostjo in ponosom, da obiskujemo tako fantastično šolo.

Še več utrinkov s pevskega festivala si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji:

Nalaganje
Nazaj na vrh