Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo Benedikta XVI. kubanskemu predsedniku

Objava: 08. 05. 2012 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pismo Benedikta XVI. kubanskemu predsedniku

Po papeževem obisku ponovno val aretacij na tem karibskem otoku.

Papež Benedikt XVI. je kubansko ljudstvo pozval, naj ‘še naprej stopa po poti svobode, solidarnosti in sloge’, obenem pa jim je zaželel ‘blagostanja in napredka’. To so besede svetega očeta iz pisma kubanskemu predsedniku Raulu Castru, ki so jih minuli konec tedna povzeli pri Radiu Vatikan. Papež se je v pismu zahvalil tudi za prisrčen sprejem med svojim obiskom na Kubi konec letošnjega marca.

Pismo Benedikta XVI. so ob koncu tedna objavili v glasilu kubanske komunistične partije, ‘Granma’. Benedikt XVI. je med svojim obiskom Kubance pozval k spoštovanju človekovih pravic in k preobratu političnih razmer na otoku.
Komaj mesec dni po obisku poglavarja katoliške Cerkve na Kubi pa je kubanska organizacija za človekove pravice CCDHRN že poročala o ponovnem valu vladnih aretacij drugače mislečih državljanov. Kot so navedli minuli teden, je vlada konec aprila izvedla štiristo dve politično pogojene začasne aretacije. Marca naj bi bila ta številka še višja: najmanj 1.158 ljudem je bila svoboda odvzeta za štiriindvajset ur in dlje.

V letošnjem letu je bilo po navedbah organizacije CCDHRN aretiranih devet oporečnikov, ki so zaprti v strogo varovanih zaporih. Trenutno naj bi v kubanskih kaznilnicah svojo kazen preživljalo še okoli dvesto oporečnikov.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh