Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo Benedikta XVI. poljskim duhovnikom

Objava: 03. 05. 2010 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pismo Benedikta XVI. poljskim duhovnikom

Poljski duhovniki, redovniki, bogoslovci in verniki laiki so v letu duhovništva poromali v Czestochowo, da se Bogu in Materi Božji zahvalijo za dar duhovništva in prosijo za svetost tistih, ki imajo v Cerkvi posebno službo za Božje ljudstvo

Poljski duhovniki, redovniki, bogoslovci in verniki laiki so minuli konec tedna poromali v duhovno prestolnico Poljske, v Czestochowo, da se v letu duhovništva Bogu in Materi Božji zahvalijo za dar duhovništva in prosijo za svetost tistih, ki imajo v Cerkvi posebno službo za Božje ljudstvo. Za ta dogodek je sveti oče na Poljsko poslal svojega posebnega delegata, kardinala Claudia Hummesa, prefekta Kongregacije za duhovščino, zatem pa še posebno pismo predsedniku Poljske škofovske konference, nadškofu Michaliku.

V pismu sveti oče najprej piše, da se v duhu pridružuje škofom, duhovnikom, diakonom in vernikom laikom, ki so se zbrali na Jasni Gori, da bi se Bogu zahvalili za dar duhovništva in prosili za posvečevanje tistih, ki jih je Gospod izbral za posebno službo Božjemu ljudstvu. Še posebej je pozdravil duhovnike in vsakega od njih izročil Kristusu, Dobremu Pastirju. Kot je zapisal, Jezusa prosi, naj se v letu duhovništva v njih vedno bolj krepi gorečnost, da bi z vedno večjo močjo pričevali za evangelij v današnjem svetu. Sveti oče je poljske duhovnike spodbudil, naj bodo možje vztrajne molitve, da bodo v svojem življenju ustvarili prostor, v katerem bo deloval sam Bog. Pozval jih je, naj se pred tabernakljem učijo poslušati in odpuščati, pa tudi skrbeti za ljudstvo, ki jim je zaupano, ter ustvarjati duhovniško bratstvo.

Kot je še zapisal Benedikt XVI., je Cerkev na Poljskem dala veliko svetih duhovnikov, izpovedovalcev in mučencev. Njih je današnjim duhovnikom postavil za zgled in prosil, naj pred Gospodom posredujejo, da se bo izročilo svetosti duhovnikov ohranilo. Vse skupaj je izročil v varstvo Mariji, Materi duhovnikov, še enkrat zagotovil svojo edinost v molitvi, ter vsem romarjem na Jasni gori podelil svoj apostolski blagoslov.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh