Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Platinasti jubilej: marmeladni sendvič za kraljico

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 06. 2022 / 12:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2022 / 14:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Platinasti jubilej: marmeladni sendvič za kraljico
Kraljica Elizabeta II. ima čudovit smisel za humor. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Platinasti jubilej: marmeladni sendvič za kraljico

V Združenem kraljestvu danes zaključujejo uradno praznovanje platinastega jubileja oz. 70-letnice vladavine kraljice Elizabete II.

V čast priljubljeni monarhinji so sinoči priredili veličasten koncert pred Buckinghamsko palačo v Londonu, na katerem so nastopila številna zvezdniška imena, zbrane goste pa sta nagovorila princa Charles in William, kraljičina sin in vnuk. Princ Charles se je »mamici« (mummy) iskreno poklonil za njeno podporo: »Z nami se smejiš, z nami jočeš, in, kar je najpomembneje, ves čas nas podpiraš, že 70 let.« Dodal je še, da je »služenje narodu« spodbuda, zaradi katere »mati še vedno vsako jutro vstane iz postelje«, in se ji zahvalil v imenu vsega sveta.

Z nami se smejiš, z nami jočeš, in, kar je najpomembneje, ves čas nas podpiraš, že 70 let.

Sinočnjega koncerta so se udeležili številni člani kraljeve družine. FOTO: Facebook/Charles, Prince of Wales

Koncert v priredbi britanske medijske hiše BBC je predstavljal vrhunec sobotnih praznovanj, na njem pa so med drugim nastopili Andrea Bocelli, Duran Duran, Elton John, Diana Ross, Alicia Keys in Rod Stewart. Dogodek so neposredno prenašala prek televizije, radia in spleta in poleg več kot 22.000 obiskovalcev ga je na daljavo spremljalo še več milijonov ljudi.

Kraljica Elizabeta II. in medvedek Paddington

Čast za uvodno točko koncerta je znova pripadla znameniti britanski glasbeni skupini Queen, tik pred njihovim nastopom pa je BBC gledalcem ponudil zabavno presenečenje: kratek video film, v katerem je nastopila sama slavljenka, 96-letna kraljica Elizabeta, ki je v palači na čajanki gostila še en »zaščitni znak« Združenega kraljestva, medvedka Paddingtona. Šaljivi film razkriva čudovit smisel za humor Elizabete II. Vabljeni k ogledu!

V Združenem kraljestvu danes sicer nadaljujejo praznovanje jubileja, predvsem z uličnimi zabavami in pikniki, slovesnosti pa se bodo sklenile s slavnostnim sprevodom po ulicah Londona. Sprevod bo nekakšen zgodovinski pregled najznamenitejših trenutkov kraljičine vladavine, v katerem bodo izpostavili spremembe, ki jih je družba doživela v zadnjih 70 letih, v njem pa naj bi sodelovalo okoli 10.000 ljudi.

Nalaganje
Nazaj na vrh