Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plemenito: kolesar Matej Mohorič bo vso nagrado namenil prizadetim v poplavah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 05. 08. 2023 / 10:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2023 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Plemenito: kolesar Matej Mohorič bo vso nagrado namenil prizadetim v poplavah
Kolesarski as Matej Mohorič je spet pokazal plemenito srce. FOTO: TW Team Bahrain Victorious

Plemenito: kolesar Matej Mohorič bo vso nagrado namenil prizadetim v poplavah

Da Matej Mohorič ni zgolj izvrsten kolesar, temveč tudi izjemen človek z velikim srcem, je nedolgo tega dokazal v intervjuju po etapni zmagi na letošnjem Touru. Včeraj pa je, po novem tekmovalnem uspehu, spet javno pokazal svojo srčnost in plemenitost.

Minuli teden je Mohorič odlično nastopal na preizkušnji Po Poljski, na kateri je bil zmagovalec druge etape, v še dveh pa je zasedel drugo mesto, kar je zadostovalo tudi za končno zmago na poljski dirki, s čimer je še oplemenil svoj predlanski tamkajšnji dosežek, končno drugo mesto.

Z mislimi pri žrtvah poplav

V izjavi po koncu dirke pa je 28-letni član moštva Bahrain-Victorious ponovno požel ogromno simpatij in odobravanja javnosti, saj je namesto o svojem uspehu raje spregovoril o pomoči in solidarnosti do žrtev zadnjih poplav in zemeljskih plazov v domovini.

Težko se je osredotočil na dirko

»Seveda sem srečen ob zmagi na Po Poljski, čeprav se je bilo zjutraj kar težko osredotočiti na dirko. Kajti po vsem, kar se je zgodilo minulo noč, je bilo moje srce s tistimi, ki so izgubili svoje imetje, hiše, nekateri pa celo življenja v teh groznih poplavah,« je iskreno začel Mohorič.

Pomagal bo finančno

»S srcem sem pri vseh Slovencih. Takoj ko se vrnem domov, bom poskušal pomagati po svojih močeh, zlasti finančno, drugače pač ne znam. Vso denarno nagrado s te dirke bom daroval v sklad za pomoč prizadetim v poplavah,« je obljubil srčni kolesar.

Držimo skupaj, skrbimo drug za drugega

»Držimo skupaj, skrbimo drug za drugega in naj nam ta zmaga vlije upanje za prihodnost in da bo še vse v redu,« je skušal z optimizmom zabeliti svojo izjavo Matej Mohorič, ki je – mimogrede – za skupno zmago na letošnji preizkušnji na Poljskem prejel 24.495 evrov.

Odzval se je tudi Dončić

Tudi drugi slovenski športniki so se odzvali na poplave v domovini. Tako je košarkarski as Luka Dončić delil objavo Košarkarske zveze Slovenije, da so »v mislih z vsemi prizadetimi v hudih poplavah po Sloveniji in se zahvaljujemo vsem gasilcem, reševalcem, vojakom in ostalim, ki pomagate ljudem.«


Nekdanji nogometni reprezentant pomaga

Veliko srce je pokazal tudi nekdanji slovenski reprezentant in zdaj nogometaš Kopra Nik Omladič, ki je na družbenem omrežju žrtvam poplav ponudil možnost prenočitve ali bivanja v svoji trenutno prosti hiši s šestimi posteljami v Rečici ob Paki.


Na pomoč ljudem v stiski tudi NK Radomlje

Nogometni prvoligaš Radomlje pa je občane obvestil, da v klubu ponujajo pomoč ljudem v stiski: »V Športnem parku Radomlje imamo vreče in mivko (zaradi gradnje štadiona). Ponudimo lahko tudi prostor pod šotorom in vodo. Hočemo, zmoremo, smo!«

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh