Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

Objava: 03. 10. 2006 / 05:21
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

Plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc v Rusiji in volitve novega predsedstva
Plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc v Rusiji in volitve novega predsedstva

Predsedniki evropskih katoliških škofovskih konferenc se bodo na povabilo škofa Josepha Wertha, predsednika katoliške škofovske konference Ruske federacije, prvikrat zbrali v Rusiji: plenarno zasedanje bo od 4. do 8. oktobra 2006 potekalo v St. Peterburgu. Srečanje bo namenjeno utrjevanju občestva med delnimi Cerkvami in želi biti izraz povezanosti z Rusijo ter tamkajšnjimi kristjani. Predsedniki evropskih škofovskih konferenc bodo za obdobje od 2006 do 2011 izvolili tudi novo predsedstvo. Plenarnega zasedanja se bo kot predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležil msgr. dr. Franc Kramberger, mariborski nadškof in metropolit.



Udeleženci plenarnega zasedanja se bodo posvetili tako refleksiji opravljenega dela Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE), Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) vključuje vseh štiriintrideset evropskih škofovskih konferenc. Dosedanji predsednik Sveta je bil škof iz Chura v Švici Amédée Grab, podpredsednika pa sta bila kardinal Josip Bozanić, zagrebški nadškof in kardinal Cormac Murphy-O'Connor, nadškof iz Westminstra. Generalni tajnik Sveta je msgr. Aldo Giordano. Sedež ima v St. Gallnu v Švici. Več informacij o Svetu evropskih škofovskih konferenc najdete na spletni strani: http://www.ccee.ch/. ki je bil ustanovljen leta 1971 in trenutno združuje 34. škofovskih konferenc, kot tudi načrtovanju prihodnjih dejavnosti na področju evangelizacije.

V prvem delu konference bosta msgr. Tadeusz Kondruisewicz, moskovski rimskokatoliški škof, in predstavnik moskovskega pravoslavnega patriarhata škofe seznanila s položajem vere in Cerkva v Rusiji, drugi del konference pa bo posvečen pastorali duhovnih poklicev v Evropi, podobi duhovnika, sv. zakonu in družini, Cerkvi v Evropi ter aktualnim razmeram v svetu. Predsedniki škofovskih konferenc bodo razpravljali tudi o odnosu med Evropsko zvezo in Cerkvijo ter o prihodnosti procesa združevanja v Evropi.

Msgr. Stanislav Hočevar, beograjski nadškof in metropolit, bo v sklopu razprav o ekumenizmu predstavil bližnje tretje ekumensko evropsko zborovanje, ki bo od 4. do 9. septembra 2007 potekalo v mestu Sibiu v Romuniji.

Plenarno zasedanje se bo sklenilo 8. oktobra 2007 s sveto mašo.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh