Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogled verne homoseksualke na istospolne poroke

Za vas piše:
L. Č.
Objava: 12. 06. 2013 / 11:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogled verne homoseksualke na istospolne poroke

Američanka Eve Tushnet je lezbijka. In katoličanka. Zato se je odločila za vzdržnost.

Tudi med katoličani so homoseksualci, kar pravzaprav ne bi smela biti novica, ki nas pretirano preseneti. Vendar večina o tem nikdar odprto ne spregovori, prav tako se jih kar nekaj prostovoljno odloči za vzdržnost od spolnosti.

Ena izmed teh je Eve Tushnet, dekle judovskih korenin, ki se je v mladosti spreobrnilo v katoliško vero. Z odkrivanjem Jezusovega nauka in prebiranjem Svetega pisma je prišla do spoznanja, da je poroka - in torej ljubezen, ki vključuje spolnost - v Božjem načrtu bila zasnovana kot združitev dveh različnih spolov. To med drugim utemeljuje z genezo, kjer piše, da sta se človeka v raju razlikovala zgolj po spolu (ne po rasi, starosti ...).

Eve sicer meni, da je Cerkev še daleč od popolnosti, kadar pride do sprejemanja istospolno usmerjenih. Nikakor pa si ne želi Cerkve, ki bi priznavala istospolne poroke ali celo vključevala homoseksualnost v svojo teologijo.
Želi si le, da bi lahko o svoji spolni usmeritvi odprto spregovorila tudi v krogu soverujočih, brez strahu pred zaničevanjem in predsodki.

Celotno razmišljanje si lahko preberete na spodnji povezavi:
http://www.theatlantic.com/sexes/archive/2013/05/im-gay-but-im-not-switching-to-a-church-that-supports-gay-marriage/276383/

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh