Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pojoči dečki v večnem mestu

Objava: 29. 12. 2010 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pojoči dečki v večnem mestu

V Rimu so odprli 36. mednarodni festival deških pevskih zborov zveze Pueri Cantores.

Okoli sto deških pevskih zborov iz štirinajstih različnih držav se je včeraj zbralo v Rimu na 36. mednarodnem kongresu z naslovom 'Bog je ljubezen' v organizaciji Mednarodne zveze Pueri Cantores, sporočajo pri vatikanskem radiu. Tema kongresa, ki se ga udeležuje približno tri tisoč dečkov in tisoč tristo njihovih spremljevalcev, izpostavlja primarni cilj Mednarodne zveze Pueri Cantores, ki je s petjem in pričevanjem pevcev svetu prinašati sporočilo Božje ljubezni in veselo oznanilo miru.

36. mednarodni kongres deških pevskih zborov se je začel včeraj popoldne v avli Pavla VI. v Vatikanu, kjer je zbrane nagovoril tudi papežev državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Mlade pevce je povabil, naj Jezusa sprejmejo za prijatelja. Dečkom je položil na srce, da jih ima Jezus rad in da želi biti njihov najboljši prijatelj, in prav zato se je On, ki je Bog, želel roditi v votlini in postati človek, da bi vsem skupaj omogočil spoznati lepoto svojega prijateljstva. Kardinal Bertone je deške pevske zbore povabil, naj Gospodu ponudijo dar svojega glasu ter svoj trud za negovanje tega daru, da bi postajal vedno vrednejši peti hvalnice Bogu. Kardinal Bertone je tudi spomnil na besede apostola Pavla, ki nas v Pismu Efežanom spodbuja, naj spoznamo, kaj je Gospodova volja, naj nas napolnjuje Duh in naj se nagovarjamo s psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi ter v svojem srcu prepevamo in slavimo Gospoda (Ef 5,10-19). Kardinal Bertone je ob tem mlade pevce povabil, naj pojejo iz ljubezni do Jezusa ter naj ga tako častijo in razveseljujejo. Med odprtjem 36. mednarodnega kongresa deških pevskih zborov je papežev državni tajnik Mednarodni zvezi Pueri Cantores izročil relikvije svetega Dominika Savia.

Deški pevski zbori bodo v času kongresa nastopili v različnih rimskih cerkvah, kjer bodo izvedli božične koncerte. Njihov osrednji koncert z naslovom 'Bog je Ljubezen. Pridite, molimo!' bo danes v baziliki Marije Snežne. Udeležence mednarodnega kongresa bo jutri sprejel tudi sveti oče Benedikt XVI., v soboto, na praznik Marije, Božje Matere, pa se bodo v vatikanski baziliki svetega Petra udeležili slovesne svete maše, ki jo bo daroval papež.

Osrednji cilj Mednarodne zveze Pueri Cantores, ki združuje okoli devetsto pevskih zborov in več kot petindvajset tisoč pevcev, starih od sedem do sedemnajst oziroma dvajset let, je oživljanje liturgije in spodbujanje pričevanja za krščanske vrednote v osebnem življenju pevcev, in sicer po zgledu svetega Dominika Savia, prvega svetniškega salezijanca, ki je odločno in dosledno spoštoval pravila svojega življenjskega načrta: rajši umreti kot grešiti, vsak dan živeti prijateljstvo z Jezusom in Marijo, ubogati predstojnike, sprejemati vse ljudi in pomirjati nemire.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh