Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Poletje je čas, ko se lahko ponovno osredotočimo na Božjo besedo'

Objava: 18. 07. 2010 / 20:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Poletje je čas, ko se lahko ponovno osredotočimo na Božjo besedo'

Papež poziva vernike, naj počitniški čas izkoristijo tudi za branje Svetega pisma, saj je dopustniški mir odlična priložnost, da se posvetimo tistemu, kar je v življenju najpomembnejše.

Papež Benedikt XVI. poziva vernike, naj se v počitniškem času osredotočijo na Božjo besedo. Dopustniški mir je po besedah svetega očeta odlična priložnost, da se posvetimo tistemu, kar je v življenju najpomembnejše. Kot je dejal v svojem včerajšnjem nagovoru pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu, je delo sicer izredno pomembno, v svojem življenju pa se moramo zanesti predvsem na Božjo ljubezen in resnico. Brez ljubezni je vsako drugo dejanje brez pomena.

Benedikt XVI. je svoje misli naslonil na včerajšnji evangelij, na Jezusov obisk pri sestrah Mariji in Marti. Ko Marta Jezusu potoži, da ji ni sestra v nikakršno pomoč, ampak da zgolj posluša njegove besede, jo Jezus spomni, da je odprtost za Božjo besedo tista, ki je na koncu odločujočega pomena. Pri tem pa seveda ni grajal Martinega dela, je poudaril sveti oče.

Mali trg pred apostolsko palačo v Castel Gandolfu je bil včeraj prepoln romarjev. V množici sta bili najopaznejši skupina Špancev, ki se je glasno potegovala za kanonizacijo mladeniča, ubitega v španski državljanski vojni, in 'glasna in uglašena' skupina mladih poljskih salezijancev po imenu 'Bosco Team'.

Papež je ob koncu svojega nagovora zbrane vernike pozval, naj si med seboj pomagajo, naj sodelujejo, predvsem pa naj skupaj izvolijo boljši del, ki je in vedno bo naša največja dediščina.'

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh