Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna šola astrofizike v Vatikanski zvezdarni

Objava: 31. 05. 2010 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poletna šola astrofizike v Vatikanski zvezdarni

Dvanajsta poletna šola poteka od 30. maja do 25. junija v Castel Gandolfu, udeležuje pa se je sedemindvajset udeležencev iz štiriindvajsetih različnih držav

Vatikanska zvezdarna je tudi letos pripravila poletno šolo astrofizike. Dvanajsta poletna šola poteka od 30. maja do 25. junija v Castel Gandolfu, udeležuje pa se je sedemindvajset udeležencev iz štiriindvajsetih različnih držav, ki bodo imeli priložnost poglobiti svoje poznavanje ene najbolj žgočih področij sodobne astrofizike in opazovalne kozmologije. Tema izobraževanja je namreč ‘Kemija vesolja’, govora pa bo o fizikalnih procesih, ki usmerjajo evolucijo vesolja in njegove osnovne dele, in o kemičnih sestavinah galaksij, zvezd in meglic, planetov in kometov.

Kot poročajo pri vatikanskem radiu, je program sestavljen iz teoretičnih predavanj in praktičnega dela, predvidene pa so tudi ekskurzije po pomembnih umetnostno-zgodovinskih italijanskih krajih. Poletna šola poteka na samem sedežu Vatikanske zvezdarne, ki se nahaja v vrtovih papeževe poletne rezidence v Castel Gandolfu blizu Rima. Tako bo tudi na ta način ponazorjena bližina med svetom znanosti in svetom vere, ter vedno živa želja po sodelovanju, dopolnjevanju in multidisciplinarnem raziskovanju.

Vatikanska zvezdarna je s poletnimi šolami astronomije začela leta 1986. Izobraževanje se organizira vsako drugo leto, na njem pa se za mesec dni zbere od petindvajset do trideset mladih diplomantov iz astronomije, ki so zaključili študij na univerzah v različnih državah po vsem svetu. Vatikanska zvezdarna poletne šole pripravlja z namenom, da bi zaslužnim študentom po koncu študija astronomije ponudili priložnost za nadgradnjo in poglobitev svojega znanja z določenega področja, ki so ga poslušali v času študija.

Udeležencem šole želijo prav tako dati priložnost, da pridobijo nova poznanstva in prijateljstva v svoji stroki, vzpostavijo stike s strokovnjaki in študenti na mednarodni ravni, ter tudi na ta način dobijo spodbudo in večje navdušenje na začetku svoje nadaljnje kariere. Poletna šola astrofizike vsako drugo leto med seboj poveže mlade različnih narodnosti, kultur in veroizpovedi, kar je prav tako izraz papeževe skrbi za splošen človeški napredek, predvsem pa je pričevanje o dobrem sodelovanju na znanstvenem področju in odprtem dialogu med znanostjo in vero.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh