Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Policisti našli ukradeno relikvijo iz bostonske katedrale

Objava: 17. 08. 2010 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Policisti našli ukradeno relikvijo iz bostonske katedrale

Ostanke lesa svetega Križa, shranjene v medeninastem in steklenem relikviariju, so neznanci iz katedrale odnesli 1. julija letos.

Bostonska nadškofija je včeraj sporočila, da so bile uslišane molitve njenih vernikov, ko so policisti v podeželskem predelu ameriške zvezne države Vermont našli relikvijo svetega Križa, ukradeno v začetku meseca julija iz bostonske katedrale Svetega Križa. Kot je zapisano v sporočilu, so verniki hvaležni za darovano milost, za Božjo ljubezen in za dar odpuščanja. Tudi sami bodo goreče molili za odpuščanje tistim, ki so si relikvijo nezakonito prisvojili.

Ostanke lesa svetega Križa, shranjene v medeninastem in steklenem relikviariju, so neznanci iz katedrale odnesli 1. julija letos. Nadškofija je izrazila hvaležnost za prizadevno delo bostonske policije, pa tudi policistov iz Vermonta, ki so odigrali ključno vlogo pri odkritju ukradene relikvije.

Kot so poročali v časniku bostonske nadškofije, so vermontski policisti prejeli klic za pomoč pri razreševanju domačega spora 9. avgusta letos. Ko so prispeli na prizorišče, jim je 34-letni prebivalec Vermonta povedal, da ima ukradeno relikvijo svetega Križa, ki jo želi vrniti bostonski katedrali. Kot je pojasnil, je relikvijo prejel od neznanega moškega v ameriški zvezni državi Rhode Island.

Moški je relikvijo predal policistom, ti pa ga zaradi pomanjkanja dokazov niso aretirali. Teden dni kasneje so relikvijo tudi uradno identificirali predstavniki bostonske nadškofije. Ko so policisti ponovno želeli poiskati izročitelja relikvije, je bil ta že izginil.

Relikvijo še vedno hranijo na policijski postaji v Vermontu, kjer imajo pripravljen tudi nalog za aretacijo ‘najditelja’ zaradi posedovanja ukradene lastnine.

V bostonski katedrali jutri zvečer pripravljajo molitveno vigilijo v zahvalo za srečno vrnitev relikvije svetega Križa v njihovo katedralo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh