Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč Slovenske Karitas ob poplavah na Šrilanki

Objava: 18. 01. 2011 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pomoč Slovenske Karitas ob poplavah na Šrilanki

V tej otoški državi ljudje nujno potrebujejo pitno vodo, tople obroke hrane, mlečne izdelke za otroke, šotore, higienske in druge osnovne materiale.

Šrilanko so prizadele obsežne poplave, ki za tamkajšnje prebivalce po cunamijih predstavljajo najtežjo preizkušnjo. Slovenska Karitas je pomoč v preteklih že posredovala letih na območje Batticaloa, ki je trenutno večinoma pod vodo. Kot so zapisali sodelavci Caritas Batticaloe, besede ne morejo opisati nesreče in stisk, ki jih preživlja pol milijona prebivalcev iz kar 134.000 prizadetih družin. V tem predelu so velike potrebe po oskrbi s pitno vodo, toplimi obroki hrane, mlečnih izdelkih za otroke, šotorih, higienskih in drugih osnovnih materialih.

Caritas Batticaloa je Slovensko Karitas v imenu prizadetih v poplavah zaprosila za takojšnjo pomoč in podporo. Tako z omenjene Karitas kot tudi iz Misijonskega središča Slovenije bodo za prvo pomoč v ta namen posredovali 20.000,00 €.

Darovalci darove za Šrilanko lahko nakažejo na navedeni naslov:

Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
Šrilanka – poplave
02140-0015556761
00 6203

Besedilo generalnega tajnika Slovenske Karitas Imreta Jerebica objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK. Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.karitas.si./

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh