Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Popolna islamizacija pakistanskega pravosodja?

Objava: 05. 01. 2011 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Popolna islamizacija pakistanskega pravosodja?

Pakistanci protestirali zaradi morebitne spremembe zakona o bogoskrunstvu.

Iz protesta do morebitne reforme zakona o bogoskrunstvu so na zadnji dan starega leta v vseh večjih pakistanskih mestih zaprli tržnice in trgovine. Kot je v svoji spletni izdaji poročal pakistanski časnik 'Dawn', je na tisoče prodajalcev in trgovcev upoštevalo poziv k protestu, ki so ga izrekle konzervativne verske stranke v državi.

Do stavke je vseeno prišlo, čeprav je tiskovni predstavnik vlade še dan pred tem zagotavljal, da vlada spornega zakona ne bo spremenila. Pakistanski minister za verske zadeve Khurshid Shah je pobudnikom protesta očital, da pod krinko zagovarjanja zakona o bogoskrunstvu vero izrabljajo za uveljavitev 'prikritih motivov'.

Po mnenju nemškega strokovnjaka za islamski fundamentalizem spor glede zakona o bogoskrunstvu za konzervativce predstavlja del strategije, s pomočjo katere bi v zakulisju sčasoma popolnoma islamizirali pakistansko pravosodje.

Kot je še poročal časnik 'Dawn', so se pozivu k protestu in protestnim shodom odzvali v pakistanski prestolnici Islamabad ter v mestih Pešavar, Karači in Rawalpindi. V lanskem novembru je pakistansko sodišče zaradi domnevnega bogoskrunstva na smrt obsodilo kristjanko Asio Bibi, po ostrih protestih širom po svetu pa je pakistanska vlada sprva napovedala reformo zakona o bogoskrunstvu. Soprog na smrt obsojene je vložil pritožbo proti razsodbi sodišča.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh