Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročila o novih čudežih na priprošnjo Janeza Pavla II.

Objava: 28. 03. 2011 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poročila o novih čudežih na priprošnjo Janeza Pavla II.

Naslednja stopnja, razglasitev za svetnika, zahteva dokazilo o še vsaj enem čudežu, ki se je zgodil na priprošnjo svetniškega kandidata.

Po zaključenem postopku pred razglasitvijo za blaženega so se v Vatikanu pojavila poročila o novih čudežih, ki naj bi se zgodili na priprošnjo poljskega papeža. Kot je minuli teden na tiskovni konferenci pojasnil prefekt vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov, kardinal Angelo Amato, prihajajo vesti o čudežih na priprošnjo Janeza Pavla II. s celega sveta.

Janeza Pavla II. bo papež Benedikt XVI. za blaženega razglasil 1. maja letos. V postopku pred razglasitvijo je bilo za potrebni čudež priznano ozdravljenje francoske redovnice Marie Simon-Pierre Normand, ki je do junija 2005 trpela zaradi Parkinsonove bolezni.

Naslednja stopnja, razglasitev za svetnika, zahteva dokazilo o še vsaj enem čudežu, ki se je zgodil na priprošnjo svetniškega kandidata. Kot je pojasnil kardinal Amato, pa je naloga postulatorjev, da o prijavljenih primerih zberejo podrobne podatke, nato pa pomočjo zdravstvenih delavcev in ostalih strokovnjakov izberejo čudež, ki ga Kongregacija za zadeve svetnikov lahko preveri in pojasni. Postopek je zaradi strogih cerkvenopravnih predpisov navadno razmeroma dolgotrajen.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh