Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Postavljanje vprašanj je dobro«

Katja Zver
Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 08. 2023 / 11:21
Oznake: Mladi, Svet, Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2023 / 11:39
»Postavljanje vprašanj je dobro«
Avtorica uvodnika je Katja Zver, Družinina poročevalka s Svetovnega dneva mladih v Lizboni. FOTO: Oddaja Reflektor

»Postavljanje vprašanj je dobro«

Različni jeziki, mnoge barve in številne kulture so od 1. do 6. avgusta prepletale lizbonske ulice, ko je mesto gostilo enega najbolj pričakovanih dogodkov – Svetovno srečanje mladih 2023 (SDM).

Srce portugalske prestolnice je utripalo skupaj z 1,5 milijona mladih romarjev z vsega sveta. Združeni smo bili v nepozabnem doživetju vere, povezanosti in ljubezni. V četrtek, 3. avgusta, smo s slovesno dobrodošlico pozdravili papeža Frančiška, ki je v Lizbono prišel 2. avgusta. Vzdušje je bilo polno pričakovanj. Ko smo ga prvič videli na odru, postavljenem v parku Eduardo VII. na portugalskih tleh, je izbruhnil velik aplavz, neizmerno veselje in solze sreče.

Svetovno srečanje mladih je prineslo nepozabne in bogate izkušnje – tako z vidika romarke kot poročevalke za spletni portal Družina.si. Srečala sem se z mladimi z vseh kontinentov, se družila, izmenjala zanimive zgodbe in se ob tem marsikaj naučila. Naša skupna vera je bila sidro, ki nas je povezovalo skozi celotno srečanje. Čeprav se nismo poznali, smo bili velika družina, ki drži skupaj. Papež Frančišek je rekel: »V Cerkvi je prostor za vse.« S to mislijo smo hodili z dvignjenimi glavami, glasnim petjem in trdno mo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh