Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne duhovne vaje s papežem bodo »hvalnica žeji«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2018 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Postne duhovne vaje s papežem bodo »hvalnica žeji«

Duhovne vaje bo letos vodil portugalski duhovnik Jose Tolentino de Mendonca.

Tema letošnjih postnih duhovnih vaj s papežem in člani rimske kurije ima naslov »Hvalnica žeji«. Dnevi umika so predvideni med 18. in 23. februarjem, udeleženci pa se bodo znova zbrali v Hiši Božjega Učitelja v kraju Ariccia jugovzhodno od Rima. Kot poroča vatikanski časnik L'Osservatore Romano, bo duhovne vaje tokrat vodil portugalski duhovnik Jose Tolentino de Mendonca.



Tolentino je vice rektor katoliške univerze v Lizboni in svetovalec Papeškega sveta za kulturo. Teolog je poleg tega dejaven tudi kot pesnik: leta 2014 je svojo deželo uradno zastopal na svetovnem dnevu poezije, ki ga prireja Unesco. V svojih izhodiščih za postna premišljevanja bo govoril o različnih vidikih duhovne žeje in hrepenenja, piše L'Osservatore.

Kot poroča Radio Vatikan, je naslov uvodnega razmišljanja v nedeljo, 18. februarja, »Učenci čudenja«. Tematike naslednjih dni so: znanost žeje; zavedal sem se, da sem žejen; ta žeja po ničemur; Jezusova žeja; solze pripovedujejo o žeji; piti iz lastne žeje; vrste želja; prisluhniti žeji obrobij; blagor žeje.

K programu duhovnih vaj sodi jutranja sveta maša, nato pa dopoldansko in popoldansko premišljevanje, ki temelji na izhodiščnem besedilu. Dan se zaključi z molitvijo večernic. Med petdnevnim umikom so odpovedani vsi papeževi uradni opravki.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh