Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postni čas nas vabi, da spokorjeni prerastemo greh

Objava: 15. 03. 2010 / 10:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Postni čas nas vabi, da spokorjeni prerastemo greh

V včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja je papež Božje odpuščanje označil za mnogo večje od človeške pravičnosti

Po besedah papeža Benedikta XVI. nas postni čas vabi, ‘da spokorjeni prerastemo greh’ in na novo izkusimo Božjo milost in dobrosrčnost. To spravo potrebujemo vsi, meni sveti oče, saj je ‘Božje odpuščanje večje od našega uboštva, pa tudi večje od naše pravičnosti’.

V svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na četrto postno nedeljo na Trgu sv. Petra v Vatikanu je Benedikt XVI. potegnil vzporednico med osebnostnim razvojem in verskim dozorevanjem. Sveti oče se je oprl na včerajšnji evangelij, na priliko o izgubljenem sinu. Oba sinova, je dejal, predstavljata dva nezrela načina našega odnosa do Boga – uporništvo in otročjo ubogljivost. Pojasnil je, da se lahko le z izkušnjo odpuščanja, le z izkušnjo, da smo ljubljeni, ne da bi od nas pričakovali kar koli v zameno, resnično povežemo z Bogom.

V času odraščanja ljudje razvijemo svojo svobodo in neodvisnost; sem sodi tudi miselnost, da bomo zlahka shajali brez Boga. Ta stopnja lahko vodi v brezboštvo, lahko pa nam pomaga, da odkrijemo ‘resnično Božje obličje’. Kajti tudi če skrenemo s poti in tavamo v zmoti, pojasnjuje papež, nam Bog vedno sledi s svojo ljubeznijo, nam odpušča napake in prigovarja naši vesti, da bi nas ponovno priklical k sebi.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh