Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv k preložitvi papeževega obiska v Izraelu

Objava: 24. 02. 2009 / 12:19
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poziv k preložitvi papeževega obiska v Izraelu

Skupina krščanskih laikov iz Izraela in palestinskih območij je v pismu, naslovljenem na Benedikta XVI., prosila za preložitev njegovega obiska v Sveti deželi, napovedanega za letošnji maj.

Štirideset podpisnikov, sodelavcev organizacij različnih krščanskih veroizpovedi, ki trdijo, da predstavljajo večino kristjanov v Sveti deželi, je prepričanih, da bi lahko bil papežev obisk v sedanjih razmerah s strani Izraela napačno predstavljen. Obstaja namreč nevarnost, da bi nekateri želeli papeževo navzočnost predstaviti kot nekakšen cerkveni blagoslov za izraelsko politiko, tudi za njena sporna, po mnenju kritičnih opazovalcev celo zločinska ravnanja.

Pisma - izročeno je bilo apostolskemu nunciju v Izraelu in apostolskemu delegatu za Jeruzalem nadškofu Antoniu Francu – podpisniki niso napisali kot izraz nekakšne cerkvene opozicije. Dobro se zavedajo, da je papežev obisk izredna čast za krajevno Cerkev, pa vendar imajo, zlasti po zadnji vojni na območju Gaze, ob tem dogodku pomisleke, da ne bi obisk izzvenel v zbujanju vtisa, kako je z izraelsko politiko »vse v redu«.

Podpisniki navajajo več zahtev, ki bi morale biti izpolnjene pred papeževim obiskom, med njimi tudi določitev skupnega in odprtega statusa mesta Jeruzalem in zagotovitev svobode gibanja za palestinske kristjane.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh