Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Poziv na Lampedusi mora prinesti novo azilantsko politiko«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 07. 2013 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Poziv na Lampedusi mora prinesti novo azilantsko politiko«

»Poziv na Lampedusi mora prinesti novo azilantsko politiko«

Kardinal Marx papežev obisk na Lampedusi ocenjuje kot pomembno znamenje vsem politično odgovornim in vsem evropskim državljanom.

Münchenski nadškof in papežev svetovalec kardinal Reinhard Marx je na letnem škofijskem sprejemu v bavarski prestolnici pred okoli 600 predstavniki Cerkve, družbenega življenja in politike obisk papeža Frančiška na Lampedusi označil kot pomembno znamenje vsem politično odgovornim in vsem evropskim državljanom. »Potovanje na Lampeduso se je ljudi dotaknilo. To mora biti spodbuda za razmislek, kako sami ravnamo z ubogimi, predvsem z iskalci političnega zatočišča«, je dejal münchenski kardinal.

Pomembno je, da skrb za begunce opredelimo kot prednostno nalogo: »Ko se nekdo zateče k nam, ne glede na njegov razlog, ga moramo sprejeti z vsem dostojanstvom.« Šele na drugem mestu je nato preverjanje pravnega ozadja in vprašanja postopka o pridobivanju azila.

Kardinal Marx je izrazil veselje nad napovedjo bavarske deželne vlade, da bo razmislila glede svojih stališč do azilskega vprašanja: »Hvaležen sem, da so bili naši namigi in spodbude upoštevani.«

Papež je s svojim obiskom na Lampedusi jasno opozoril: »Ne smemo dopustiti, da na zunanjih mejah Evrope ljudje umirajo od žeje in lakote.« Meja na Lampedusi je »meja Evrope, zato ne moremo reči: Kar se dogaja v Italiji, ni naša stvar.«Človeško dostojanstvo in pravičnost morata biti na prvem mestu. To je skupno evropsko vprašanje, ki ga posamezne evropske države ne smejo prelagati druga na drugo, je prepričan kardinal Marx.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh