Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv Pro-Life organizacij pred sinodo o družini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 08. 2015 / 08:23
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poziv Pro-Life organizacij pred sinodo o družini

Poziv Pro-Life organizacij pred sinodo o družini

Papeža prosijo, naj ne popušča pri nauku in pastorali znova civilno poročenih in istospolno usmerjenih.

Več kot 40.000 katoličanov, med njimi 105 škofov in celo kardinal, Leo Burke, je po navedbah rimske agencije AsiaNews na papeža naslovilo poziv organizacij za zaščito življenja in laiških gibanj. V pozivu Frančiška izrecno prosijo, naj ne pristane na nikakršno moralno koncesijo pri nauku in pastorali znova civilno poročenih zakoncev in istospolno usmerjenih, saj bi to imelo uničujoče posledice. Zakramentalni cerkveni zakon je edina pot za premagovanje »ideološke kolonizacije«, ki se neustavljivo širi po vsem svetu. Poziv »Filial Appeal« je mišljen v kontekstu bližajoče se škofovske sinode o zakonski zvezi in družini, ki bo v Vatikanu zasedala v letošnjem oktobru.


Peticija naj bi bila odprta do sredine meseca septembra. Med pobudnicami je kar 47 filipinskih Pro-Life organizacij. Poleg zahtev škofovski sinodi bodo skupine izdale tudi brošuro na temo »Prednostne izbire za družine« s 100 vprašanji in odgovori. Avtorji brošure so med drugim škofje Aldos Cillo Pagotto iz Brazilije, Robert Vasa iz Združenih držav Amerike in Athanasius Schneider iz Kazahstana. Teme bodo zbrali na podlagi vatikanskega pripravljalnega dokumenta za sinodo, »Instrumentum laboris«, in na vprašanja odgovarjali na najkrajši možni način.

V izjavi za javnost pobudniki peticije poudarjajo nujnost jasnega vsebinskega stališča papeža Frančiška do tradicionalne zakonske zveze. Upreti se je potrebno »protikrščanskim silam«, ki spodkopavajo moralna prepričanja ljudi. 14. redna škofovska sinoda na temo družine bo v Vatikanu zasedala med 4. in 25. oktobrom letos, uradni naslov srečanja pa je »Poklic in poslanstvo družine v današnji Cerkvi in svetu«.

Uradni delovni dokument, »Instrumentum laboris«, je bil predstavljen 23. junija. Poglavja so urejena po temah izzivi za družine, sposobnosti njihovega odločanja, poklic in poslanstvo družine.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh