Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravice istospolnih partnerjev ovirajo posvojitve v Veliki Britaniji

Objava: 01. 07. 2009 / 06:06
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pravice istospolnih partnerjev ovirajo posvojitve v Veliki Britaniji

V Westminstrski nadškofiji ustavili postopek nameščanja otrok v posvojiteljske družine

Nova zakonodaja o pravicah istospolnih partnerjev v Veliki Britaniji je eno od najstarejših posvojitvenih agencij na Otoku prisilila, da je prenehala z nudenjem svojih uslug.

Katoliško otroško združenje westminstrske nadškofije je minuli teden napovedalo, da bo prenehalo z nameščanjem otrok v posvojiteljske in rejniške družine zaradi novega pravilnika o spolni usmeritvi, ki je del zakona o enakosti iz leta 2006. Po novem naj bi pari, ki jih sestavljajo istospolno usmerjeni partnerji, imeli enake pravice v obravnavi posvojitvenega postopka kot heteroseksualni pari.

V posvojitveni agenciji, ki je bila ustanovljena leta 1859, pojasnjujejo, da bi upoštevanje novih predpisov ne bilo v skladu s cerkvenim naukom o zakonu in družini. Zaradi istega pravilnika so lani zaprli tudi Katoliško družbo za reševanje otrok v salfordski škofiji.

Tiskovni predstavnik westminstrske posvojitvene agencije je povedal, da je bila agencija ‘prisiljena v ta položaj zaradi novega vladnega pravilnika o spolni usmeritvi’. Novi predpisi niso v skladu z merili agencije, ki predvidevajo namestitev otrok ‘v družine poročenih mož in žena’. Upravitelji agencije menijo, da bi bilo popolnoma nesprejemljivo, če bi katoliška agencija delovala še naprej in upoštevala predpise, ki so v nasprotju z naukom Cerkve.

Agencija se bo še naprej ukvarjala s svetovanjem pri posvojitvah.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh