Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje dvajsete obletnice slovenske samostojnosti z naslovom Slovenskih 20

Objava: 08. 03. 2011 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Praznovanje dvajsete obletnice slovenske samostojnosti z naslovom Slovenskih 20

Radio Ognjišče bo v letošnjem marcu in aprilu sodelovalo s projektom Slovenskih 20, v sklopu katerega bodo pripravili šest oddaj v vseh šestih slovenskih škofijah.

Radio Ognjišče bo v letošnjem marcu in aprilu sodelovalo s projektom Slovenskih 20, v sklopu katerega bodo pripravili šest oddaj v naslednjih krajih: v Celju, Veržeju, Novem mestu, Mariboru, Vipavi in Ljubljani, torej v vseh šestih škofijah, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Na okroglih mizah, ki bodo potekale v obliki javnih radijskih oddaj, bodo sodelovali glavni akterji osamosvojitve, zgodovinarji in drugi gostje.

Okrogle mize bodo potekale po naslednjem razporedu:

Škofija Celje

V Domu sv. Jožefa na Plečnikovi ulici 29 a v Celju bo v četrtek, 10. marca 2011, ob 19.00 okrogla miza z naslovom Slovenija včeraj, danes, jutri. Sodelovali bodo: teolog Ivan Štuhec, nekdanji vodja Manevrske strukture narodne zaščite Tone Krkovič, nekdanji minister in pravnik Andrej Šter, publicist Igor Omerza ter zgodovinar Stane Granda.

Škofija Murska Sobota

V Salezijanskem zavodu Marijanišče na Puščenjakovi ulici 1 v Veržeju bo v torek, 15. marca 2011, ob 18.00 okrogla miza z naslovom Poznam svojo domovino, moja domovinska zavest. Sodelovali bodo: predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle ter poslanci v času osamosvajanja Franci Feltrin, Anton Horvat, Jože Magdič in zgodovinar Jože Dežman.

Škofija Novo mesto

V Zavodu Friderika Ireneja Barage na Smrečnikovi ulici 60 v Novem mestu bo v četrtek, 17. marca 2011, ob 18.30 okrogla miza z naslovom Naš odnos do osamosvojiteljev.
Gostje bodo: poslanec v času osamosvajanja Ignac Polajnar, novinarka Rosvita Pesek, publicist Igor Grdina, zgodovinar Stane Granda in publicist Hubert Požarnik.

Nadškofija Maribor

V dvorani Teološke fakultete na Slomškovem trgu 20 v Mariboru bo v torek, 22. marca 2011, ob 18.00 okrogla miza z naslovom 20 let demokracije, smo na pravi poti. Gostje bodo: teolog Ivan Štuhec, obrambni minister v času osamosvajanja Janez Janša, nekdanji predsednik Kmečke zveze Ivan Oman in poslanca v času osamosvajanja Ignac Polajnar in Tone Partljič.

Škofija Koper

V Škofijski gimnaziji na Goriški cesti 29 v Vipavi bo v četrtek, 24. marca 2011, ob 18.00 okrogla miza z naslovom Osamosvojitev in zamejci, zdomci. Gostje bodo predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, nekdanji predsednik Svetovnega slovenskega kongresa Franci Feltrin, podpredsednik Narodnega sveta koroških Slovencev Karl Smolle, publicist Hubert Požarnik in poslanec v času osamosvajanja Boris Jež.

Nadškofija Ljubljana

V Zavodu sv. Stanislava na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano bo v sredo, 6. aprila 2011, ob 18.00 okrogla miza z naslovom Slovenija včeraj, danes jutri. Sodelovali bodo predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, obrambni minister v času osamosvajanja Janez Janša, pravnik Peter Jambrek, nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel, publicist Igor Omerza in ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://radio.ognjisce.si/.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh