Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje ob 25. obletnici bolniške župnije v Ljubljani

Objava: 09. 04. 2010 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Praznovanje ob 25. obletnici bolniške župnije v Ljubljani

Bolniška župnija v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1985 z dekretom tedanjega ljubljanskega nadškofa dr. Alojzija Šuštarja

Ob petindvajseti obletnici bolniške župnije v Ljubljani bo v petek, 16. aprila 2010, ob 11.00 v predavalnici Univerzitetnega kliničnega centra predstavitev razvoja in dela te župnije, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Kulturni program bosta prispevala dramski igralec Gregor Čušin in Mešani pevski zbor dr. Bogdan Derč. Ob jubilejni obletnici bo izšla tudi publikacija z naslovom: 'Petindvajset let, bolniška župnija', v kateri bodo različni avtorji spregovorili o pomenu in delu bolniške župnije.

Bolniška župnija v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1985 z dekretom tedanjega ljubljanskega nadškofa dr. Alojzija Šuštarja. Nadomestila je po vojni ukinjen 'Duhovnijski urad kliničnih bolnišnic' v Ljubljani. Bolniška župnija trenutno pokriva Univerzitetni klinični center, Onkološki inštitut in Bolnišnico Petra Držaja. Gre za personalno župnijo, kar pomeni, da nima svojega ozemlja, ampak je namenjena določeni skupini ljudi, bolnikom, njihovim svojcem in zdravstvenim delavcem.

Bolniško župnijo vse od začetka vodi bolniški župnik msgr. Miro Šlibar. Glavno poslanstvo župnije je pomoč bolnikom in trpečim z metodo posnemanja Božjega usmiljenja in usmiljenega Samarijana. Izraz poslanstva se prepoznava v oznanjevanju, bogoslužju in dobrodelnosti.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani bolniške župnije: http://bolniska-zupnija.rkc.si/.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh