Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev delovnega dokumenta za škofovsko sinodo 26. junija

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 06. 2014 / 09:23
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev delovnega dokumenta za škofovsko sinodo 26. junija

Sinoda na programu med 5. in 19. oktobrom letos.

V Vatikanu bodo v prihodnjih dneh objavili delovni dokument (»Instrumentum Laboris«) za škofovsko sinodo v letošnji jeseni, v katerega so vključeni tudi rezultati ankete o zakonu, družini in spolnosti z vsega sveta. Kot so ob koncu tedna sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, bo besedilo, v katerem so orisane teme in izpostavljene problemske točke zborovanja škofov vesoljne Cerkve, predstavljeno v četrtek v Vatikanu.



Tiskovne konference so bodo udeležili glavni tajnik škofovske sinode kardinal Lorenzo Baldisseri, kardinala iz Budimpešte in Pariza, Peter Erdö in Andre Vingt-Trois, ter italijanski nadškof Bruno Forte. Vsi trije so člani vodstva vesoljne škofovske sinode.

Izredno vesoljno škofovsko sinodo o pastorali družine v Vatikanu prirejajo med 5. in 19. oktobrom letos, obravnavali pa naj bi predvsem življenjsko stvarnost današnjih katoliških družin ter sprejemljivost cerkvenega nauka o zakonski zvezi, družini in spolnosti. Jeseni prihodnje leto bo sledila večja, redna vesoljna škofovska sinoda, na kateri bodo razmišljali o trenutnih smernicah na tem področju.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh