Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavljen logotip papeževega obiska na Škotskem

Objava: 06. 07. 2010 / 12:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavljen logotip papeževega obiska na Škotskem

Sveti sedež pa je potrdil papeževo potovanje v Združeno kraljestvo

V izjavi, ki jo je minuli teden zapisal ob predstavitvi logotipa papeževega obiska na Škotskem, je edinburški škof Keith O’Brien škotske katoličane pozval, naj papežev obisk sprejmejo kot ‘redko priložnost za okrepitev vere, ki jo lahko izkažejo tudi drugim’.

Kardinal je med drugim zapisal, da je ‘izredno vesel, ker lahko predstavi logotip, ki ga škotski škofje izdajajo ob papeževem obisku’. Logotip, ki ga je izdelal škotski oblikovalec Gregory Millar, opisuje kot ‘opazen in simboličen, ravno pravšen za tak zgodovinski obisk’.

Papež bo na Škotsko pripotoval v četrtek, 16. septembra, na god sv. Ninijana. Sv. Ninijan je škotski svetnik iz 4. stoletja, ki je kot eden izmed prvih v deželo prinesel evangelij. Sveti oče se bo na Škotskem najprej sestal z britansko kraljico Elizabeto II., nato pa si s papamobilom ogledal škotsko prestolnico. V Edinburghu ga bodo pričakali z orkestrom dud, pozdravili pa ga bodo tudi otroci iz katoliških šol. Kardinal O’Brien je izrazil željo, da bi papeža med ogledom Edinburgha spremljalo čim več ljudi.

Popoldan bo sveti oče odpotoval v Glasgow, kjer bo daroval slovesno sveto mašo na prostem, na istem mestu, kjer je leta 1982 maševal tudi Janez Pavel II.

Včeraj je papeževo potovanje v Združeno kraljestvo potrdil tudi papežev tiskovni predstavnik pater Federico Lombardi. Eden izmed osrednjih dogodkov papeževega potovanja v Združeno kraljestvo bo razglasitev kardinala Johna Henryja Newmana za blaženega, in sicer med sveto mašo v Birminghamu. Osrednja tema papeževega obiska bodo odnosi med različnimi krščanskimi Cerkvami, pa tudi odnosi med večjimi veroizpovedmi.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh