Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavnika vrha rimske kurije pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 04. 2013 / 07:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavnika vrha rimske kurije pri papežu

Sveti oče je sprejel kardinala Ouelletja, pristojnega za škofovska imenovanja, in kardinala Canizaresa, pristojnega za bogoslužje.

Papež Frančišek je minulo soboto v zasebno avdienco sprejel prefekta Kongregacije za škofe, 68-letnega kardinala Marca Ouelletja. Kardinal Ouellet je pristojen za škofovska imenovanja v večinskem delu vesoljne Cerkve, saj imenovanja pripravlja njegov urad. Ouelletjev položaj velja za enega izmed najvplivnejših v Vatikanu.

Vodja Kongregacije za škofe je bil doslej poleg prefekta Kongregacije za nauk vere edini izmed vatikanskih 'ministrov', ki so imeli reden dostop do papeža brez predhodne najave. Kardinal Ouellet, ki prihaja iz francosko govorečega dela Kanade, omenjeno kongregacijo vodi od leta 2010.

Papež je v soboto sprejel tudi prefekta Kongregacije za bogoslužje, 67-letnega kardinala Antonia Canizaresa Llovero. Nekdanji nadškof v Toledu in španski primas kongregacijo, ki je pristojna za bogoslužje, predvsem zakramente, vodi od decembra 2008.

Kardinal Canizares je v preteklosti večkrat podprl posameznike, ki si prizadevajo za uveljavitev 'starega mašnega obreda'. V lanskem novembru je kot prvi vrhovni predstavnik rimske kurije z mednarodno skupino romarjev ob katedralnem oltarju bazilike sv. Petra obhajal sveto mašo po predkoncilskih predpisih. Romarji, ki so se udeležili obreda, so člani gibanj iz različnih držav, ki se na mednarodni ravni povezujejo v združenje z imenom 'Coetus Internationalis Summorum Pontificum'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh