Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki različnih Cerkva v Evropi si želijo več medverskega sodelovanja

Objava: 04. 05. 2009 / 14:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavniki različnih Cerkva v Evropi si želijo več medverskega sodelovanja

Sklepne misli srečanja generalnih tajnikov evropskih Ekumenskih svetov v Avstriji

Generalni tajniki evropskih Ekumenskih svetov, ki so med 27. in 30. aprilom zasedali v St. Pöltnu in na Dunaju, so izrazili skupno željo po medverskem dialogu in skupnemu nastopu kristjanov in muslimanov za boljšo družbo. V sklepnem poročilu so zapisali, da bi se morali kristjani in muslimani skupaj zavzemati za čim večje medsebojno zaupanje . Medsebojno razumevanje bo raslo ob čim pogostejših srečanjih obeh verskih skupnosti, ob skupnih pogovorih in usklajevanju različnih stališč.

Tovrstni stiki so pomembni tako na ravni odgovornih oseb kot tudi na ravni posameznikov, saj lahko le s skupnimi močmi prispevamo k boljši prihodnosti za našo evropsko družbo, so še zapisali v sklepnem poročilu.

Predstavniki Cerkva želijo opogumiti kristjane in muslimane, naj spoznavajo vrednote drug drugega in naj se ne odzivajo le na osnovi predsodkov. Obe verski skupnosti lahko druga drugo veliko naučita o svojem razumevanju enega Boga, o človekovih pravicah in o vlogi vere v družbi. Dejstvo, da se Evropa vsak dan srečuje s predstavniki različnih verstev, je po mnenju udeležencev zasedanja ‘eno največjih daril današnjega časa’, saj nas to zavezuje k dialogu in sodelovanju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh