Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premier Pahor danes na obisku pri Svetem sedežu

Objava: 17. 09. 2009 / 08:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Premier Pahor danes na obisku pri Svetem sedežu

Predsednik Vlade Republike Slovenije je danes na delovnem obisku v Italiji in Vatikanu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes na delovnem obisku v Italiji in pri Svetem sedežu. V okviru obiska se bo predsednik vlade sestal z italijanskim kolegom Silvijem Berlusconijem, državnim tajnikom Svetega sedeža Tarcisijem Bertonejem ter s prefektom Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja kardinalom Francem Rodetom.

Srečanje s kardinalom Bertonejem bo potekalo v Apostolski palači, po srečanju pa si bo premier Pahor ogledal papeževo kapelo Redemptoris Mater z mozaiki slovenskega jezuita patra Marka I. Rupnika. S kardinalom Rodetom se bo slovenski premier srečal v kardinalovi rezidenci.

Morebitne teme pogovora med predstavniki Svetega sedeža in slovenske vlade lahko izluščimo iz pogovora s kardinalom Rodetom, ki ga objavljamo v 38. številki Družine. Prefekta kongregacije za redovnike smo namreč med drugim vprašali, katera so odprta vprašanja, ki bi jih bilo v odnosu med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo potrebno čim prej rešiti. V tej povezavi je omenil predvsem dve tehnični stvari, ki se že leta ne premakneta nikamor, saj nobena vlada pri njunem reševanju ni pokazala posebne dobre volje: to sta vprašanji nunciature v Ljubljani in vojaškega ordinariata.

Srečanje med slovenskim in italijanskim premierjem je po napovedih vladnega kabineta namenjeno predvsem nadaljevanju in poglobitvi dobrega političnega dialoga ter sodelovanju obeh držav na različnih področjih. Predsednika vlad bosta posebno pozornost namenila povečanju gospodarskega sodelovanja in iskanju novih potencialov na tem področju ter izmenjavi stališč glede reševanja finančne in gospodarske krize, energetske varnosti in drugih energetskih vprašanj.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh