Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prepoved uporabe orožja med papeževim obiskom v Libanonu

Objava: 06. 09. 2012 / 14:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prepoved uporabe orožja med papeževim obiskom v Libanonu

Obisk Benedikta XVI., ki se pričenja 14. septembra, bodo spremljeli strogi varnostni ukrepi; nekaterih točk programa obiska svetega očeta naj bi se udeležili tudi predstavniki Hizbole.

V Libanonu so strogo prepovedali nošenje orožja v času obiska Benedikta XVI. v tej deželi. Kot so poročali tamkajšnji mediji, bodo dovoljene le določene izjeme, za katere bo jamčila libanonska vojska. Prepoved nošenja orožja ne velja za varnostne sile in osebne varnostnike politikov, diplomatov in verskih voditeljev. Vojska je napovedala izjemno oster nadzor. Po navedbah medijev je v času med 7. in 17. septembrom prepovedan tudi prelet s padali na področju Jounieha severno od Bejruta in okoli papeške rezidence na sedežu nunciature v Harissi.

Cerkve pa nadaljujejo s pripravami na visoki obisk. Na sedežu Maronitskega patriarhata v mestu Bkerke so že pričeli z registracijo udeležencev za srečanje mladih. Odgovorni za pripravo papeževega obiska ob prihodu svetega očeta 14. septembra pričakujejo več sto tisoč obiskovalcev. Vrhunec programa za javnost bo slovesno bogoslužje, ki ga bo Benedikt XVI. obhajal v nedeljo, 16. septembra, v libanonski prestolnici.

Libanonski veliki mufti šejk Mohammed Rašid Qabbani je izrazil upanje, da bi papežev obisk pripomogel Libanonu k ponovnem prevzemu vloge kraja, na katerem v miroljubnem sožitju bivajo kristjani in muslimani. To vlogo so že davno zasenčili medverski spori. Glavni tajnik Hizbole, Hassan Nasrallah, je minuli ponedeljek govoril o ‘zgodovinskem obisku’ in napovedal udeležbo predstavnikov Hizbole na različnih programskih točkah papeževega obiska.

Benedikta XVI. na tridnevnem obisku v Libanonu pričakujejo 14. septembra, osrednji namen obiska pa je predstavitev sklepnega dokumenta škofovske sinode za Bližnji Vzhod, ki je v Vatikanu zasedala oktobra 2010.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh