Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Preživeti ali zaživeti' - Socialni teden 2010

Objava: 08. 09. 2010 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Preživeti ali zaživeti' - Socialni teden 2010

Prireditelji socialnega tedna predstavnike medijev v ponedeljek, 13. septembra 2010, ob 12.00 vabijo na novinarsko konferenco, ki bo potekala v prenovljeni dvorani Socialne akademije na ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani.

Prireditelji socialnega tedna predstavnike medijev v ponedeljek, 13. septembra 2010, ob 12.00 vabijo na novinarsko konferenco, ki bo potekala v prenovljeni dvorani Socialne akademije na ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, bodo na novinarski konferenci predstavili socialni teden in njegovo zakulisje, ga skušali umestiti v aktualno družbeno dogajanje, organizatorjem pa bodo na voljo tudi za odgovore na vprašanja.

Nameni socialnega tedna, ki bo v tednu med 13. in 18. septembrom 2010 potekal po vsej Sloveniji, so spodbujati posameznike k družbeni odgovornosti in aktivnemu državljanstvu, krepiti civilno družbo in prispevati k razmišljanju o prihodnosti Slovenije in Evropske zveze.

V okviru projekta se bo v šestih dneh zvrstilo skupaj trideset dogodkov. Na predavanjih, okroglih mizah, simpozijih in drugih dogodkih bo med drugim govora o aktualnih temah, kot so družbena participacija, delavstvo, revščina, socialna izključenost, obrobni, družina, demokracija, migracije in trajnostni razvoj. Vsebina dogodkov temelji na družbenem nauku Cerkve.

Naslov in moto socialnega tedna, ki bo letos potekal drugo leto zapored, je 'Preživeti ali zaživeti'. Prireditelji želijo z izbiro naslova opozoriti na vsakodnevna ravnanja posameznikov in ustanov: je njihovo delovanje usmerjeno zgolj v preživetje ali tudi v kakovost življenja?

Prireditelj socialnega tedna je nevladna organizacija Socialna akademija (http://www.socialna-akademija.si/) skupaj s še triintridesetimi drugimi nevladnimi organizacijami, župnijami in civilnodružbenimi skupinami.

Na uvodnem dogodku v Ljubljani, ki bo potekal v obliki okrogle mize z gosti dr. Edvardom Kovačem, dr. Jožetom Mencingerjem in Alojzijem Štefanom, bodo spregovorili o trajnosti, pravičnosti in učinkovitosti Slovenije kot socialne države. Projekt se bo zaključil z dvodnevnim seminarjem na temo vodenje – družbena participacija – skupnost, ki bo potekal v Celju. Več podatkov o celotnem dogajanju je na voljo na spletnem naslovu http://socialniteden.si/.

Besedilo so pripravili prireditelji socialnega tedna.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh