Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravite se za akcijo ...

Objava: 03. 04. 2018 / 08:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2019 / 06:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pripravite se za akcijo ...

Ljudje načeloma o Bogu ne razmišljajo na takšen način, a Bog je dejansko prvi akcijski junak.

Pri Založbi Družina so izšle vse tri knjige iz zbirke Super Sveto pismo, v katerih so svetopisemske zgodbe predstavljene v stripu, krasijo pa jih ilustracije z živimi barvami, dinamičnimi prizori in drznimi figurami.

Urednik zbirke Doug Mauss o Bogu razmišlja kot o akcijskem junaku:

Ljudje načeloma o Bogu ne razmišljajo na takšen način, a Bog je dejansko prvi akcijski junak. Vsi so tako navdušeni, ko Superman odpihne avto, Bog pa je s svojim dihom ustvaril vse vesolje. Superman morda vse težave reši s svojo močjo, Jezus pa je rešil ves svet s svojo smrtjo.

Potem pa so tu še vsi ljudje, ki jih je Bog izbral, da izpolnijo njegov božanski načrt – tudi ti so bili precej osupljivi (čeprav ne ravno popolni) akcijski junaki. Preberi o tem, kako je Samson celo Filistejsko vojsko pobil samo s čeljustjo osla. Odkrij, kako je Estera tvegala bes vzkipljivega kralja, da bi rešila Božje ljudstvo. Vsakih nekaj let posnamejo nov akcijski film o Robinu Hoodu ali Kralju Arturju – Hollywood pa vedno pozabi na kralja Davida, pastirja, ki je živel kot izobčenec, preden je končno postal kralj. Del zgodovine je postal že mnogo prej kot tisti dve legendi.

Stvar pa je v tem – Super Sveto pismo je več kot le zbirka zgodb iz preteklosti. Tukaj in zdaj, danes, nas navdihuje, da smo nova generacija Božjih bojevnikov. Junaki v Svetem pismu so imeli mnogo pomanjkljivosti, a so bili izbrani; midva imava pomanjkljivosti, a sva izbrana. Akcija, o kateri boš bral/a na naslednjih 750 straneh ni nič v primerjavi z akcijo, ki se bo začela, ko to knjigo odložiš.

Kakšen bo tvoj odgovor na Božji poziv k akciji?


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh