Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pritožbe na BBC po papeževem obisku

Objava: 23. 09. 2010 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pritožbe na BBC po papeževem obisku

Britanska mreža svoje poročanje v času obiska ocenjuje kot 'povsem primerno'.

Pri britanski televizijski mreži BBC so po končanem papeževem obisku v Združenem kraljestvu prejeli sedemsto petdeset pritožb glede njihovega poročanja v času bivanja Benedikta XVI. na Otoku.

Kot je poročal britanski časnik 'The Daily Telegraph', je bilo skoraj štiristo gledalcev mnenja, da so pri BBC-ju obisku svetega očeta namenili znatno preveč časa. Okoli stopetdeset gledalcev pa meni, da so bila BBC-jeva poročila preveč naklonjena papežu. V nasprotju z njimi je okoli dvesto gledalcev mnenja, da je bilo poročanje preveč kritično. Približno sto gledalcev je televizijsko mrežo pohvalilo za dobro opravljeno delo.

Pri poročanju v času papeževega obiska na Otoku je sodelovalo štiristo sodelavcev televizijske mreže BBC. To je precej več kot v času svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki. Televizijska mreža je štiridnevni papežev obisk od minulega četrtka do nedelje spremljala malodane vsako sekundo. Prireditve, kot sta bili denimo mašni slovesnosti na prostem v Londonu in Birminghamu, so prenašali še na drugem kanalu programa BBC in na radijski postaji Radio 4.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, pri BBC-ju svoje poročanje v času papeževega obiska ocenjujejo kot 'povsem primerno'. Papežev obisk je bil 'za milijone katoličanov in tudi drugih prebivalcev Združenega kraljestva velikega zgodovinskega pomena'.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh