Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priznanja zaslužnim na področju socialnega dela in rejništva

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 10. 12. 2021 / 19:38
Oznake: Dogodek, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 19:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priznanja zaslužnim na področju socialnega dela in rejništva
Na slavnostni podelitvi, ki je potekala na Brdu, je nagrado za življenjsko delo v letu 2021 je prejela mag. Darija Kuzmanič Korva. FOTO: Twitter

Priznanja zaslužnim na področju socialnega dela in rejništva

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti za leti 2020 in 2021.

Zaradi epidemičnih razmer v letu 2020 podelitve niso izvedli, zato so letošnjo slovesnost namenili nagrajenkam in nagrajencem za leto 2020 in 2021.

Pomembno vplivala na razvoj novih idej

Prejemnica nagrade za življenjsko delo v letu 2021 Darija Kuzmanič Korva je kot socialna delavka svojo poklicno pot začela leta 1982 v krajevni Skupnosti Črnuče Gmajna, v strokovni javnosti pa je najbolj poznana kot sekretarka Skupnosti CSD Slovenije, kjer je zaposlena od leta 1998 dalje. »S svojim delom odločilno prispeva k razvoju socialnega varstva, njeno sodelovanje in udejstvovanje v mednarodni skupnosti je tudi pomembo vplivalo na razvoj novih idej in uvedbo tujih praks ter izkušenj v slovenski prostor. Njena vloga je bila ključna tudi pri pripravi vsebine in pogojev za izvedbo usposabljanj kandidatov za izvajanje rejniške dejavnosti ter usposabljanj rejnikov v Sloveniji,« so med drugim zapisali v utemeljitvi.

Neposredno delo z in za uporabnike

Nagrado za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo v zadnjih petih letih v letu 2021 je prejel Matjaž Juhart, ki letos obeležuje 25 let nepretrganega dela na področju socialnega varstva. »Najbolj viden in izstopajoč prispevek Matjaža Juharta, sekretarja in vodje strokovne službe nacionalne reprezentativne invalidske organizacije na področju socialnega varstva Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenje na strokovnem področju, neposrednem delu z uporabniki ter za uporabnike, je sprejet Ustavni zakon o dopolnitvi II. poglavja Ustave RS (UZ62a), ki je omogočil, da Slovenija kot prva država na svetu vpiše v najvišji državni akt jezik gluhoslepih.«

Naloga države ustvariti pogoje in možnosti, da posamezniku in družinam pomaga takrat, ko se jim v življenju zalomi ter za rešitev nastalih stisk in težav ponudi učinkovito mrežo denarnih pomoči, storitev in programov socialnega varstva. (Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino in socialne zadeve)

Kdo so še prejemniki priznanj?

Priznanja za dosežke na posameznih področjih dela so prejeli Jasna Vešligaj Damiš, direktorica Centra NAPREJ in Mateja Korošec, direktorica Centra KORAK, Marija Modrijan in Delovni kolektiv Centra za pomoč na domu Maribor.

Skupinsko nagrado za zaposlene oziroma člane pravne osebe, ki dalj časa uspešno deluje na področju socialnega varstva v skladu s kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu in predpisi socialnega varstva in je dobro prepoznavna v lokalnem okolju v letu 2021 je prejela Ekipa zaposlenih strokovnih in laičnih delavcev LOGOUT (Zavod Nora) in Skupnost socialnih zavodov Slovenije.

Minister je za leto 2021 podelil tudi tri priznanja za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti, in sicer Jožetu Čožu iz Višnje Gore, Darinki Židov iz Maribora in Mariji Salihović iz Kopra.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh