Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prošnje vernikov ob predsedovanju Republike Slovenije Evropski uniji

Objava: 12. 12. 2007 / 11:27
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prošnje vernikov ob predsedovanju Republike Slovenije Evropski uniji

1. Za državnike in voditelje, da bi modro in odgovorno vodili Evropsko unijo, skrbeli za gmotno blaginjo in duhovni napredek ter enakopravnost vseh ljudi.

2. Za priseljence, emigrante in narodne manjšine, da ne bi bili zapostavljeni in izkoriščani, ampak bi v Evropi enakopravnih narodov našli svoje mesto in poslanstvo.

3. Za mlade, da bi se odgovorno pripravljali na življenje, se pogumno soočili z izzivi in težavami sodobne družbe ter postajali novo upanje Evrope.

4. Za vse, ki v sebi čutijo duhovniški ali redovniški poklic, da bi nanj velikodušno odgovorili in s Kristusovim naukom ponovno prekvasili evropski prostor.

5. Za škofe in duhovnike, da bi vztrajali v svoji službi, hodili po poti svetosti, služili ljudem ter s svojim življenjem potrjevali to, kar oznanjajo.

6. Za družine in vse, ki se na družinsko življenje pripravljajo, da bi bili odprti življenju, se veselili otrok in jih odgovorno vzgajali v dobre državljane in plemenite ljudi.

7. Za naravo, ki nam je zaupana in od katere smo odvisni, da je ne bi brezobzirno izkoriščali in onesnaževali, pač pa jo negovali ter ohranjali čisto našim zanamcem.

8. Za delodajalce, da pri svojem prizadevanju za dobiček ne bi izkoriščali delavcev, pač pa jim omogočali pošten zaslužek.

9. Za člane različnih Cerkva in verskih skupnosti v Evropi, da bi gojili duha medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sodelovanja ter bili zgled tudi neverujočim.

10. Za vse trpeče, osamljene, bolne in zapuščene, da jih družba ne bi odrivala na rob, pač pa bi zanje dostojno poskrbela.

11. Za brezposelne, reveže in zapostavljene, da bi našli delo in se mogli primerno preživljati.

12. Za vse zasvojene, nesrečne in zablodele, da ne bi izgubili upanja in bi tudi z našo pomočjo našli izhod iz svoje stiske.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh