Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva papeška okrožnica morda že letos?

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 04. 2013 / 06:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prva papeška okrožnica morda že letos?

Besedilo na temo vere je že pripravljeno; Benedikt XVI. je večino besedila že zaključil pred svojim odstopom 28. februarja letos.

Papež Frančišek bi lahko po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija morda že v letošnjem letu objavil svojo prvo okrožnico. To ni 'povsem neizključljivo', je p. Lombardi pojasnil po navedbah Radia Vatikan. Ob tem je spomnil, da je Benedikt XVI. ob letu vere, ki ga je slovesno razglasil oktobra 2012, že pripravljal ustrezno besedilo na temo vere, ki ga je pred svojim odstopom 28. februarja letos tudi v grobem zaključil.

Nič neobičajnega ni, če papeži v svoje okrožnice vključijo tudi zaključke svojih predhodnikov, je pojasnil p. Lombardi. Tudi Benedikt XVI. je v svoji prvi okrožnici 'Deus caritas est', objavljeni januarja 2006, uporabil nekatere odlomke, ki jih je v času pontifikata Janeza Pavla II. (1978-2005) pripravil eden izmed nadškofov v rimski kuriji.

V medijih so se pojavila tudi ugibanja, da bi besedilo Benedikta XVI., pripravljeno ob letu vere, lahko objavili kot publikacijo enega od vatikanskih uradov in ne kot papeške okrožnice. Govora je bilo tudi o tem, da bo papež Frančišek svojo prvo okrožnico posvetil vprašanjem katoliškega socialnega nauka.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh