Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvo papeževo inozemsko potovanje najverjetneje v Brazilijo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 03. 2013 / 07:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvo papeževo inozemsko potovanje najverjetneje v Brazilijo

Papeža Frančiška pričakujejo na svetovnem dnevu mladih med 23. in 28. julijem letos v Riu de Janeiru.

Prvo inozemsko potovanje bo papeža Frančiška najverjetneje popeljalo na svetovni dan mladih v brazilskem Riu de Janeiru. Uradna spletna stran velike katoliške prireditve je že nekaj ur po razglasitvi izida papeških volitev napovedala, da se bo novi papež na svetovnem dnevu mladih v Riu sestal z mladimi z vsega sveta, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. Dotlej je bila seveda predvidena udeležba Benedikta XVI. na svetovnem dnevu mladih med 23. in 28. julijem v Riu pričakujejo od dva do tri milijone mladih udeležencev.

Še na dan napovedanega odstopa upokojenega papeža Benedikta XVI. 11. februarja letos je nadškof v Riu, Orani Joao Tempesta, pojasnil, da trdno računa na obisk prihodnjega papeža. Prisotnost poglavarja katoliške Cerkve na omenjeni prireditvi je namreč tradicionalna.

Podoben položaj je nastopil po izvolitvi Benedikta XVI.: potem ko je Janez Pavel II. (1978-2005) 2. aprila 2005 umrl, je namesto njega na svetovni dan mladih v Kölnu odpotoval Benedikt XVI. Obenem je bil to prvi obisk nemškega papeža v njegovi domovini. Potrditve iz Vatikana, da bo papež Frančišek julija letos potoval v Rio, zaenkrat še ni.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh