Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rada sem mama

Objava: 23. 03. 2018 / 08:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2018 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rada sem mama

Rada sem mama

Bogu sem neskončno hvaležna, da mi je dal resnično čudovitega moža in nama zaupal otroke.

Sem žena in mama. V tem vrstnem redu. Bogu sem neskončno hvaležna, da mi je dal resnično čudovitega moža in nama zaupal otroke. Rada sem mama.

Kakšna sreča je prinesti domov novorojenčka, biti zraven, ko naredi prve korake, ko izgovori prve besede! Kakšen dar je, da smem opazovati, kako otroci odraščajo in delajo prve stopinje v samostojnost! Resnično sem hvaležna, da smem biti ob njih, ko se debate z našimi najstniki včasih zavlečejo pozno v noč, da slišim, kako razmišljajo o svetu, česa jih je strah, kaj jih veseli in po čem hrepenijo.

Vsak otrok je poseben

Rada jih imam prav takšne, kakršni so. Vsak izmed njih je nekaj posebnega, vsak s svojimi talenti in darovi! Kot si ni treba zaslužiti Božje ljubezni, ampak nam je podarjena, tako jih imam rada tudi jaz. Da se z njimi veselim in smejem, da z njimi jočem, ko se ranjeni vračajo domov. Želim si, da se v našem domu počutijo varne, da čutijo toplino in sprejetost. Da vsako jutro odidejo z znamenjem križa na čelu in vsak večer zaspijo z očetovim blagoslovom.

Pomagati odkriti, kam jih Bog kliče

Otroke želim vzgajati v zavesti, da je življenje dar in da je življenje lepo! Rada bi, da bi se strastno veselili življenja in se ne nehali spraševati, kje je njihovo mesto v svetu.


Moja naloga je, da jim pomagam odkriti, kam Bog kliče vsakega izmed njih. Da svoje odločitve glede stanu in poklica ne bodo presojali po tem, kaj jim bo prineslo več denarja in slave, ampak kje jih želi imeti Bog in kje bodo najsrečnejši.

Mateja Trajbarič

Članek je bil objavljen v marčevski številki Magnificata.

Foto: Tatjana Splichal

Preberite tudi:

Z mladimi ne delamo, temveč z njimi smo

V četrtek, 22. marca, je bila v galeriji Družina predstavitev knjige Bog je mlad.



Resnične zmage v našem življenjuResnične zmage v našem življenju

Ko opazujem današnje otroke in mlade, lahko opazim, kako močno jih potrejo različni neuspehi in polomije

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh