Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radio Ognjišče pred 28 leti začel 24-urni program

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 11. 2022 / 13:32
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2022 / 06:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Radio Ognjišče pred 28 leti začel 24-urni program
Somaševanje na Brezjah je vodil nadškof Anton Stres. FOTO: Zajem zaslona/FB Radio Ognjišče

Radio Ognjišče pred 28 leti začel 24-urni program

Na današnji dan pred 28 leti je Radio ognjišče začel z rednim 24-urnim programom. V znamenje hvaležnosti so v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je njihova radijska zavetnica, darovali sveto mašo.

Kot pravijo naši radijski kolegi, rojstni dan predstavlja priložnost za izraz hvaležnosti za opravljeno delo in dogodke v minulem letu. »Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti,« so zapisali.

Hvaležnost ustvarjalcem in poslušalcem 

Somaševanje na Brezjah, ki ga je vodil nadškof Anton Stres, je v pridigi med drugim dejal: »Ob 28. obletnici smo vsi skupaj hvaležni Bogu in vsem, po zaslugi katerih imamo Radio Ognjišče. Hvaležni ustanoviteljem, vodstvu, novinarjem in vsem drugim sodelavcem radia, hvaležni pa tudi Vam, drage poslušalke in poslušalci ter prijatelji Radia Ognjišče, ki ga podpirate in mu pomagate, da obstaja.«

 

Oznanjevanje in pričevanje

Stres je poudaril tudi, da je naša dolžnost, da v tem čudnem in negotovem svetu »oznanjamo resnico o Jezusu Kristusu in o dostojanstvu slehernega človeka, ki jo je on izpričal tudi s svojo smrtjo in vstajenjem, spada tudi to, da podpiramo vse tiste, ki se za to oznanjevanje in pričevanje trudijo. Med njimi radio Ognjišče ni na zadnjem mestu. Dragi njegovi prijatelji, hvala vam, da to delate!«

Ob današnjem dnevu Radia Ognjišča vsem ustvarjalcem programa želimo obilo Božjega blagoslova in veselja pri opravljanju plemenitega poslanstva tudi pri Družini. 



Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh