Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ranjeni iraški kristjani prispeli v Francijo

Objava: 10. 11. 2010 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ranjeni iraški kristjani prispeli v Francijo

Od leta 2007 so v Franciji sprejeli že tisoč tristo iraških kristjanov.

V Franciji so minuli ponedeljek zvečer sprejeli petintrideset Iračanov, ki so bili hudo ranjeni v napadu na krščansko cerkev v Bagdadu. Letalo z ranjenci je okoli enajste ure zvečer pristalo na pariškem letališču Orly, so včeraj poročali francoski mediji. Francoski minister za priseljevanje Eric Besson je potnikom na letališču izrekel dobrodošlico, kasneje pa so jih odpeljali v različne bolnišnice v Parizu in njegovi okolici.

Ranjenci so žrtve krvavega pokola v sirsko-katoliški katedrali v Bagdadu 31. oktobra letos. Med njimi je štiriintrideset kristjanov in en musliman. Z njimi je v Francijo pripotovalo devetnajst spremljevalcev. V pokolu v katedrali je v ne popolnoma pojasnjenih okoliščinah življenje izgubilo najmanj šestdeset ljudi. Francija je takoj po krvavem napadu izrazila svojo pripravljenost, da sprejme skupno stopetdeset iraških kristjanov; ostalih stopetnajst naj bi v Evropo prispelo prihodnji teden.

Minister Besson je pojasnil, da so v državo že leta 2007 sprejeli okoli tisoč tristo iraških kristjanov. Po njegovih besedah je trenutno kvota prosilcev za azil izpolnjena 85%.
Evropska zveza je novembra 2008 obljubila, da bo iz Iraka sprejela do deset tisoč pripadnikov posebej ogroženih manjšin, med njimi predvsem kristjanov. Njihovo naseljevanje v državah Evropske zveze pa zaenkrat poteka počasneje kot je bilo predvideno. V Nemčiji so denimo sprejeli dva tisoč petsto iraških beguncev.

Na fotografiji: francoski minister za priseljevanje Eric Besson

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh