Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razpored bogoslužja ob prazniku vseh svetih

Objava: 28. 10. 2005 / 08:32
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razpored bogoslužja ob prazniku vseh svetih

V katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetnikov.

V katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetnikov. Na Vzhodu je Cerkev praznik obhajala že v 4. stoletju, prek Galije pa se je v 9. stoletju praznovanje razširilo tudi na Zahodu. Praznik vseh svetih je izraz vere Cerkve, da so poleg razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju, svetništvo dosegli tudi mnogi neimenovani možje in žene vseh časov.

Na praznik vseh svetih, 1. novembra, bodo po župnijah maše in molitve za verne rajne. Slovenski škofje imajo predviden naslednji razpored prazničnih slovesnosti:

Sv. maša za pokojne vojake

V petek, 28. oktobra, bo ob 10.00 v cerkvi na Žalah sv. maša za pokojne vojake in padle v vojni za Slovenijo. Skupaj z vojaškimi duhovniki jo bo daroval mariborski pomožni škof dr. Anton Stres. Pri maši bodo sodelovali pripadniki Slovenske vojske. K maši posebej vabijo svojce padlih, veterane vojne za Slovenijo ter vojake in policiste.


Škofija Koper

Koprski škof msgr. Metod Pirih bo na praznik vseh svetih, 1. novembra 2005, ob 10.30, maševal v domači župniji Lokovec, ob 15.00 pa na mestnem pokopališču v Kopru. Na praznik vernih duš, 2. novembra 2005, pa bo ob 18.00 daroval mašo v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja.

Koprski pomožni škof msgr. Jurij Bizjak bo na praznik vseh svetih, 1. novembra 2005, ob 15.00 maševal na piranskem pokopališču.


Nadškofija Ljubljana

Praznik vseh svetih, 1. november 2005:

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran bo maševal ob 15.00 v cerkvi Vseh svetih v župniji Sv. Križa na Žalah, pred mašo ob 14.15 bo vodil molitve za rajne ob spomeniku padlim v vojni za Slovenijo, po maši pa pri duhovniških grobovih

Pomožni škof in generalni vikar ljubljanske nadškofije msgr. Andrej Glavan bo daroval mašo ob 9.00 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Ob 20.00 bo v župniji Sv. Križa na Žalah v Ljubljani v cerkvi Vseh svetih vodil besedno bogoslužje za ljubljansko mladino. Po srečanju bo molitev za rajne na grobovih.

Spomin vseh vernih rajnih, 2. november 2005:

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran bo ob 8.00 v kapeli Teološke fakultete v Ljubljani vodil somaševanje za pokojne profesorje, študente in druge umrle sodelavce ustanove.
Pomožni škof in generalni vikar ljubljanske nadškofije msgr. Andrej Glavan bo ob 9.00 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani daroval mašo ob spominu na vse verne rajne.

Na slovesni praznik vseh svetih bodo maše v župniji Sv. Križa na Žalah v Ljubljani v cerkvi Vseh svetih vsako polno uro od 7.00 do 18.00.


Škofija Maribor

Mariborski škof msgr. Franc Kramberger bo na praznik vseh svetih, 1. novembra 2005, ob 10.00 daroval mašo v župniji Maribor – Pobrežje.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh