Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razprava o »Radosti ljubezni« v Afriki zaključena

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 03. 2017 / 07:34
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razprava o »Radosti ljubezni« v Afriki zaključena

Afriški škofje: znova civilno poročeni ne smejo pristopati k obhajilu.

Po objavi papeževe posinodalne apostolske spodbude Radost ljubezni najpogostejše vprašanje, ali znova civilno poročeni zakonci pod določenimi pogoji smejo prejemati zakrament svetega obhajila, v Afriki sploh ne predstavlja težav, je v pogovoru za radijski program spletnega portala Crux dejal Paulinus Odozor, duhovnik in teolog iz Nigerije.

»Če v Afriki obiščete običajno župnijo, boste ugotovili, da osebe, ki so v takšnem položaju, niti ne bi pristopile k obhajilu, ker so sprejele obstoječa pravila«, je pojasnil Odozor. Cerkev v Afriki je to razpravo zaključila že pred časom, je dodal teolog, ki predava na Univerzi Naše Gospe (University of Notre Dame) v Združenih državah Amerike.

Kot je še dejal, je »razočaran in naveličan«, da se razprava glede Radosti ljubezni na zahodu večino časa vrti le okoli tega vprašanja. »Ko sem znova prebiral posinodalno spodbudo, je name neizmeren vtis naredilo njeno neverjetno bogastvo. V Afriki se čudimo, kako se lahko katolištvo na zahodu osredotoči na eno samo temo in pri njej vztraja, ne da bi upoštevalo celotnega konteksta besedila«, je povedal nigerijski duhovnik.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh