Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Regionalna konferenca Caritas Evrope 2008

Objava: 18. 12. 2007 / 07:13
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Regionalna konferenca Caritas Evrope 2008

Dejavnosti Slovenske Karitas v času predsedovanja Republike Slovenije Evropski uniji


Slovenska Karitas bo v letu predsedovanja Slovenije Evropski uniji gostiteljica regionalne konference Caritas Evrope z geslom Revščina in socialna varnost v spreminjajoči se družbi, ki bo med 21. in 24. majem 2008 potekala na Bledu. Konference se bo udeležilo več kot 100 predstavnikov Karitas iz 48-ih evropskih držav.

V petek, 23. maja 2008 bo del konference namenjen predstavitvi slovenskega predsedovanja EU. Predstavniki Ministrstva za delo družino in socialne zadeve bodo izpostavili prioritete, načrte in rezultate v času predsedovanja EU ter predstavili predlog vsebin in aktivnosti za evropsko leto boja proti revščini 2010.

Sledila bo okrogla miza predstavnikov Karitas, strokovnjakov s področja socialne politike, Cerkve in slovenskega predsedstva EU. Namen diskusije bo soočenje pogledov glede vprašanja revščine in ugotavljanje možnosti sodelovanja vladnih in nevladnih ustanov pri reševanju perečih družbenih problemov. Srečanje bo priložnost za neposredni dialog med EU, ki ji bo v tem času predsedovala Slovenija, in Caritas Europa kot ene največjih nevladnih evropskih mrež na socialnem in humanitarnem področju.


Dodatne informacije dobite pri g. Alojziju Štefanu, generalnemu tajniku Slovenske Karitas, tel.: 01/300–59–60, e-pošta: info@karitas.si.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh