Zapri
Iskanje

Rekorden obisk župnijskih knjižnic

Objava: 06. 08. 2010 / 06:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Rekorden obisk župnijskih knjižnic

»Hura, še beremo!« začenja dunajska katoliška agencija Kathpress svoje poročilo ob ugotovitvi tednika Die Zeit, da se povečuje število obiskovalcev župnijskih knjižnic ne le v Nemčiji, marveč tudi v Avstriji.
»Hura, še beremo!« začenja dunajska katoliška agencija Kathpress svoje poročilo ob ugotovitvi tednika Die Zeit, da se povečuje število obiskovalcev župnijskih knjižnic ne le v Nemčiji, marveč tudi v Avstriji. V škofiji Linz so v lanskem letu dosegli celo rekord: dvesto župnijskih knjižnic, ki so sicer pod škofijsko upravo, je obiskalo 71.000 obiskovalcev, izposodili pa so si kar 1,3 milijona knjig in drugega gradiva, ki ga ponujajo te knjižnice.

V nekaterih župnijah so te knjižnice postale pravi »magnet«, redno jih obiskuje oziroma se v njih srečuje na raznih kulturnih prireditvah od 25 do 30 odstotkov župljanov. Povprečno je takšnih prireditev osem na leto, vseh skupaj pa je bilo lani v dvesto župnijskih knjižnicah 1500, obiskalo pa jih je 67.000 ljudi. Velik obisk gre pripisati rednemu času odprtja, bogati in raznovrstni ponudbi ter prireditvam (predstavitve avtorjev, bralni večeri, urice za otroke ...).

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

2,00€ Poglej izdelek: Molitev na pet prstov
Nalaganje
Nazaj na vrh