Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rekordno število romarjev in turistov v Sveti deželi

Objava: 04. 01. 2011 / 09:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rekordno število romarjev in turistov v Sveti deželi

V letu 2010 je svete kraje in Izrael obiskalo več kot tri milijone ljudi.

Sveta dežela je v minulem letu zabeležila rekordo število romarjev in turistov, poročajo pri vatikanskem radiu. Svete kraje in Izrael je po podatkih jeruzalemskega latinskega patriarhata leta 2010 namreč obiskalo več kot tri milijone ljudi. Hoteli in druge nastanitve v Betlehemu so v letošnjem božičnem času popolnoma razprodane.

Devetdeset tisoč romarjev in turistov, ki so praznik Kristusovega rojstva obhajali v tem svetem kraju, je celo preseglo število ljudi, ki so Betlehem obiskali v jubilejnem letu 2000, ko je Sveto deželo obiskal tudi nekdanji papež Janez Pavel II.

Večina obiskovalcev Svete dežele, okoli štiriinpetdeset odstotkov, je kristjanov, od katerih jih večji del prihaja iz Združenih držav Amerike. Američanom sledijo Rusi, Francozi, Britanci, Nemci in Italijani. Najbolj obiskani turistični kraj je zid objokovanja, ki ga obišče vsaj štiriinsedemdeset odstotkov vseh turistov v Sveti deželi, sledijo pa mu judovska četrt v Jeruzalemu, bazilika Božjega groba in Via Dolorosa, kjer je Jezus potil križev pot.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh