Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rekordno število romarjev v Sveti deželi

Objava: 11. 03. 2010 / 07:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rekordno število romarjev v Sveti deželi

Na izraelskem ministrstvu za turizem ob velikonočnih praznikih pričakujejo več romarjev kot običajno

V letošnjem februarju je Sveto deželo obiskalo več turistov kot kadar koli prej v istem časovnem obdobju: kot so ta teden sporočili z izraelskega ministrstva za turizem, so pretekli mesec zabeležili 222.000 obiskovalcev, kar 46% več kot pred letom dni in 12% več kot februarja 2008. Ob velikonočnih praznikih pa na ministrstvu računajo z novim rekordom, so še dodali v sporočilu.

Številke v Izraelu ocenjujejo kot znamenje, da je kriza, v kateri se je izraelski turizem znašel po vojni v Gazi v začetku lanskega leta, premagana, prav tako pa naj bi bila zaključena tudi gospodarska kriza. Zimsko obdobje namreč tradicionalno velja za čas, ko Izrael v letu obišče najmanjše število romarjev.

V letošnjem letu veliko noč obhajajo tako vzhodne kot tudi zahodne Cerkve na isti datum, v velikem tednu pa judje obhajajo svojo veliko noč al pasho. Po ocenah ministrstva za turizem naj bi v teh dneh v Jeruzalem prispelo na deset tisoče romarjev.

Pristojne oblasti skrbno izvajajo varnostne in higienske kontrole na najpomembnejših romarskih in turističnih krajih, pa tudi v hotelih in gostiščih. Poleg tega preverjajo, ali so vse znamenitosti ustrezno opremljene z informacijskimi ploščami ter če so dostopne za invalide.

Po podatkih ministrstva naj bi v Izraelu v prihodnjem letu računali s še večjim številom romarjev in turistov, zaradi česar razmišljajo tudi o povečanju ponudbe prenočišč in gostišč...

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh