Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvije bl. matere Tereze potujejo po Severni Ameriki

Objava: 15. 07. 2010 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvije bl. matere Tereze potujejo po Severni Ameriki

Prihodnji konec tedna bodo v okviru severnoameriške turneje številna mesta v osrednjih Združenih državah Amerike in Kanadi obiskale relikvije bl. matere Tereze. Relikvije romajo po Ameriki v pričakovanju stote obletnice rojstva ustanoviteljice Misijonark ljubezni.

Prihodnji konec tedna bodo v okviru severnoameriške turneje številna mesta v osrednjih Združenih državah Amerike in Kanadi obiskale relikvije bl. matere Tereze. Relikvije romajo po Ameriki v pričakovanju stote obletnice rojstva ustanoviteljice Misijonark ljubezni 26. avgusta letos.

Relikvije so v oskrbi članic reda, sestre pa hranijo sandale matere Tereze, njena križ in rožni venec, ter v relikviariju shranjen pramen njenih las in nekaj kapljic krvi. Relikvije so si doslej med drugim lahko ogledali prebivalci Bostona in Baltimora, v prihodnjih dneh pa naj bi se ustavile še v Illinoisu, Indiani in Minnesoti.

Jutri bodo relikvije na ogled v mestu Peoria v ameriški zvezni državi Illinois. Kot so povedali predstavniki župnije, je postanek relikvij v njihovem mestu ‘presenečenje, za katerega so izvedeli šele v začetku tedna’. Bl. mati Tereza je škofijo Peoria obiskala dvakrat, leta 1960 in 1995. Leta 1991 so v mesto prispele Misijonarke ljubezni. Predstojnica reda, mati Tereza, je prve sestre poslala v župnijsko kuhinjo, kjer naj bi pomagale pri razdeljevanju hrane revežem.

Relikvije si bodo ogledali tudi prebivalci Chicaga, mesta, ki ga je mati Tereza večkrat obiskala, ustavile pa se bodo v številnih cerkvah po župniji. Po Chicagu sledi postanek v mestu St. Paul v zvezni državi Minnesota.

Relikvije bodo na poti do konca meseca julija, vendar natančen seznam postankov v nadaljevanju zaenkrat še ni bil objavljen.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh